Ik heb het Philips scheerapparaat serie 7000 nu bijna 4 jaar en het wordt tijd dat ik er een review over schrijf. Ik ben 71 jaar oud en ik scheer me sinds mijn 19e met Philips scheerapparaten.
De Philips Shaver series 7000 vind ik - nu ik het een paar jaar gebruikt heb- het gekste scheerapparaat dat ik ooit gehad heb. Het heeft mijns inziens een drietal vervelende ontwerpfouten waardoor je je absoluut niet comfortabel en gladjes kunt scheren.
Constructiefout nr, 1: De 3 flappen waarin de scheerkoppen gemonteerd zijn, zijn veel te groot. Je kunt nu niet of nauwelijks bij je neus of naast je oren scheren. Ik gebruik nu een extra Gillette scheermesje om onder mijn neus te scheren.
Constructiefout nr. 2: De ruimte tussen de 3 grote scheerflappen is veel te groot, waardoor er bij elke scheerbeurt een stofwolk van kleine haartjes in en rond de wasbak neerdwarrelt; ook als het apparaat net gereinigd is. Het scheerhoofd is dus niet gesloten, maar open.
Constructiefout nr. 3: Mijn huid raakt regelmatig bekneld tussen de open ruimtes op het scheerhoofd, met kleine wondjes als gevolg.
Kortom, een duur scheerapparaat van een iconische scheerapparatenfabrikant met een aantal onbegrijpelijke ontwerpfouten. Als Philipsfan blijf ik me voorlopig dapper met het apparaat door-scheren, maar ik ben verbaasd en teleurgesteld.
Pluspunten
- scheerkwaliteit
- goede accu
- goed te reinigen
Minpunten
- randen om scheerkoppen te groot
- open ruimtes in scheerhoofd
- verliest haartjes tijdens scheren