Wat een mooi scheer apparaat! Philips heeft wat dat betreft niet stilgestaan. Mijn Philips scheerapparaat van 2007 lijkt wel antiek! Ik heb gekozen voor de SP9820/12 omdat het mij niet super handig lijkt om het scheerapparaat constant op de contactlader te hebben liggen. Je moet tenslotte die lader ook weer ergens neerzetten.
Ik heb nu een week of drie mijzelf geschoren met dit scheerapparaat. Ik vindt het scheerapparaat vrij stil, ligt goed in de hand en het resultaat is prima. De scheerkoppen glijden merkbaar beter over de huid dan van mijn oude scheerapparaat. Ik kan niet echt zeggen dat hij veel beter scheert dan mijn oude Philishave. Maar zeker ook niet slechter! Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen.
Ik heb mijzelf ook nat geschoren met dit apparaat en dat gaat ook prima. Nog gladder dan droog scheren maar kost ook wat meer tijd natuurlijk. De batterij gaat lang mee. Nu in mijn derde week heb ik nog steeds 35% lading over. Het opladen kost trouwens maar een uurtje!
Wat ik wel weer onhandig vindt is dat als je de trimmer wilt gebruiken je eerst de scheerkoppen moet verwijderen. Kan dat niet handiger? Wat ik eigenlijk ook mis is een kapje om de scheerkoppen te beschermen. Maar misschien is dit niet meer nodig met de nieuwe scheerkoppen?
En als ik toch aan het ‘zeuren’ ben, is het teveel moeite om een borsteltje toe te voegen? Nu wordt er van je verwacht dat je het toestel na gebruik uitspoelt met water. Gelijk droog is hij natuurlijk niet waardoor, wanneer je op reis bent, het apparaat nat in het etui gaat met een knoeiboel als gevolg.
Waarom zit er trouwens ook geen standaard bij om de shaver rechtopstaand neer te zetten? Scheelt weer ruimte in de kast.
Neerleggen is trouwens best wel tricky. Als het scheerapparaat op zijn rug ligt rolt hij eenvoudig om waarbij je kans hebt dat hij van een plankje of wastafel af valt. Opletten dus!
Voor de rest nog steeds super tevreden!
Pluspunten
- Accuduur en oplaadtijd
- Design
- Scheerresultaat
- Weinig geluid
Minpunten
- Geen standaard om apparaat rechtop te zetten
- Geen borsteltje