Ik heb deze telefoon mogen testen. Doet hij wat ze beloven?
De S24 is een wat groter en zwaarder toestel en ligt fijn in de hand.
Van mijn S21 naar de S24 ging b8jna vanzelf. Via smartswitch alles door kunnen zetten.
In de basis is dit een gewoon Samsung toestel. Makkelijk in gebruik. Internet werkt lekker snel. De nieuwe Ai functies.
De S pen.
Zit links aan de onderzijde van je toestel. Indrukken en hij klikt er uit. Als afstandsbediening voor je telefoon. Met een vinger op de toets je telefoon bedienen. Foto's maken. Playlist afspelen, pauzeren, volgende of vorige nummer. Harder, zachter. Het kan allemaal. Toestel geeft een melding als je hem vergeet terug te doen.
Circle search: De hometoets ingedrukt houden en omcircel datgene wat je wil opzoeken. Je hoeft niks te doen, de telefoon zoekt vanzelf.
Photoassist: Ik heb het online met de video instructie uitgeprobeerd. De S24 maakt behoorlijk mooie foto's. Met de assist kun je ze verder bewerken zonder extra downloads.
Verwijderen, vervagen, invoegen, verplaatsen, het was even zoeken maar het is allemaal mogelijk.
Dan het enige minpunt van deze telefoon:
Live call tolk en chat assist. Het zou super zijn als dit ook in het Nederlands kon. Helaas, de keuze van talen is nog erg beperkt. Als je goed Engels spreekt werkt het prima.
Note assist: echt een handigheidje om je notes te ordenen. Ook het maken van een samenvatting van een lap tekst werkt prima. Is niet werkzaam op alle documenten. Bijvoorbeeld een grote rekening is hier niet geschikt voor.
Draadloze oplader is een stuk makkelijker. Mijn S21 moet op juiste plek liggen anders laadt hij niet. Leg de S24 er op en hij doet het.
Ik heb mijn keuze gemaakt voor mijn nieuwe toestel!
Pluspunten
- Bedieningsgemak
- Accuduur
- Helderheid/kwaliteit beeldscherm
Minpunten
- Chat assist, live call tolk niet in het Nederlands