Supermooi scherm en echt heerlijk die extra breedte. Kan nu eindelijk Google Maps en Flitsmeister handig naast/onder elkaar zetten in de auto. Internetpagina's en de krant lezen rustiger, want ik hoef minder te scrollen. Vergeet de vergelijkingen in reviews met andere telefoons; alsof je die andere telefoons altijd bij je hebt om te vergelijken en teleurgesteld te raken... Deze telefoon werkt supersnel en soepel, zoals het een topmodel betaamt.
Toestel ligt lekker in de hand. Met mijn handgrootte (M/L) kan ik het touchscreen nèt met één hand bedienen, maar met twee is fijner. Evt kun je dubbeltappen op de Homeknop en dan verkleint het scherm zich naar de hoek waar je hand is (instellen op links- of rechtshandig), de grootte kun je ook instellen.
De zijbalkoptie gebruik ik niet; doordat ik een hoesje gebruik, herkent de rand van het scherm mijn vinger niet. Wel gebruik ik dus de optie van twee schermen boven of naast elkaar, wat erg fijn werkt vanwege de enorme breedte van het scherm.
Als ik Netflix opstart, gaat hij vanzelf in de makermodus, wat betekent dat het scherm wordt aangepast naar een soort "Cinema"-stand, zodat zoveel mogelijk de kleuren worden weergegeven zoals bedoeld door de film-/seriemakers. Genieten, en het maakt echt uit! Jammergenoeg gebeurt dit niet bij YouTube, maar de meeste filmpjes op YouTube zijn toch niet gegradeerd en als ze dat wel zijn, dan kun je de makermodus ook zelf/continu aanzetten.
Foto's zijn enorm verbeterd tov vorige Sony modellen (ik heb al drie Xperia-toestellen versleten), de oogdetectie-autofocus werkt verbazingwekkend goed en drie lenzen tot je beschikking hebben is best leuk. Filmen, met name in 4K, heb ik nog niet gedaan, dus kan hier geen uitspraak over doen.
Accu gaat langer mee dan je zou denken op basis van de reviews (die zullen wel kloppen maar het hangt natuurlijk van je gebruik af). Nu ik hem net heb gaat de accu 1-1.5 dag mee, dan heb je nog de staminamodus waardoor hij veel langer meegaat en met de snellader is hij in een mum van tijd weer voor 80% opgeladen (kan zo even geen getal noemen en als ik ga gokken krijg ik vast commentaar). 's Nachts hoeft hij dus niet meer aan de lader, want dat doe je gewoon tijdens het koken of lezen of andere dingen die je doet.
Al met al supertevreden!
Pluspunten
- Supermooi scherm en extra hoogte komt van pas
- Snel, soepel
Minpunten
- Iets te groot om met één hand te bedienen (hehe)
- Ik kan niet meer pluspunten opgeven!