Deze Fitbit Sense is een heel compleet horloge / smartwatch / (fitness) tracker / health monitor die er ook nog mooi uitziet.
Een sieraad om m'n pols :-)
Ik ben al enige tijd in het bezit van een Fitbit Charge 3, die me qua functies etc. uitstekend bevalt. Toch was ik op zoek naar een ‘mooi horloge’.
Bij de meeste smartwatches is de batterijduur ronduit beroerd. Binnen 1 a 2 dagen opladen is geen uitzondering. Bovendien is een ‘mooi horloge’ lastig ook ’s nachts te dragen.
Deze Fitbit Sense heeft beide in huis. Het is een geweldige smartwatch en ook nog eens een sieraad. Heel eenvoudig zijn er veel wijzerplaten te kiezen, waardoor je horloge telkens een ander uiterlijk en uitstraling krijgt. Veel zijn gratis, ook veel tegen betaling. Allemaal te kiezen via de Fitbit app op je gekoppelde telefoon. Je kunt 5 ‘voorkeur wijzerplaten’ standaard op je Sense laden, waar je heel eenvoudig tussen kunt wisselen.
Het horloge is heel degelijk. De kast is van aluminium en oogt en voelt heel degelijk. Fijne afgeronde hoeken en het bandje zit prettig. Bovendien is het bandje eenvoudig verwisselbaar met goed verkrijgbare compatible banden, waarmee je ook op die manier je horloge een ‘eigen’ uitstraling kunt geven.
De bediening is even wennen, maar werkt prima. Het wennen gaat ook heel snel.
Je kunt eenvoudig instellen van welke apps op je telefoon je een melding op je SAense wilt krijgen. Whatsappjes kan je goed lezen op het kleurenscherm. Maar ook andere meldingen van social media, spelletjes, je bank, nieuws, etc. etc. Je kan het zelf eenvoudig aan en uit zetten via de Fitbit app op je telefoon.
In de sportschool merk je niet dat je een horloge om hebt, tot je t nodig hebt. Bijvoorbeeld om een timer te activeren. Dat gaat heel soepel en maakt bijvoorbeeld de tijd bij interval trainingen goed te managen. Beter, handiger (en voor je telefoon) veiliger dan een smartphone op de grond naast je. En de trilling voel je goed.
Bovendien kan je de trilling eenvoudig van licht naar zwaar schakelen en omgekeerd. Ideaal.
Voor zover ik kan beoordelen zijn de metingen (hartslag, stappen, slaap, etc.) nauwkeurig. Verder biedt de Sense de mogelijkheid om zaken als je huidtemperatuur ’s nachts, hartritme, saturatie (SpO2), te meten. Als je die wilt weten: handig. Wil je dat niet: ze zitten niet in de weg…
Het maken van een hartfilmpje van 30 seconden gaat ook heel eenvoudig…
Ideaal vind ik de NFC-chip. Die maakt t mogelijk om je bankpas (beveiligd met code) op je horloge te zetten. Zo heb je altijd je bankpas bij je en kan je heel eenvoudig draadloos betalen bij elke PIN-terminal.
In het menu vind je alle apps. De volgorde van de apps op het scherm is makkelijk aan te passen, zodat je je veelgebruikte apps op het 1e scherm kan zetten en zo verder.
Het enige minpunt wat ik nu kan bedenken is de aanraakgevoelige knop aan de zijkant. Die laat zich soms wat lastig vinden.
Mijn conclusie: ik ben heel blij en tevreden over de Sense. Ik was bang dat de Sense t.o.v. de Charge3, omdat de Sense groter is, meer ‘in de weg’ zou zitten, maar dat is juist niet t geval. Door de afgeronde vormgeving bemerk je m juist minder. Eerlijk gezegd voldoet de smartwatch me boven verwachting.
Pluspunten
- vormgeving
- degelijk
- duidelijk en mooi scherm
- licht aan je pols
- snel opgeladen
Minpunten
- batterijduur iets minder dan een week