De soundbar hebben we 2 weken mogen testen.
De geluidskwaliteit van de soundbar is bij films uitmuntend. Het geluid brult door het huis, waardoor je echt in de film zit. Zoals in de film een explosie is, dan hoor je hem geheel rondom je heen. Het is net of je dan in een bioskoop zit. Het geluid van een nieuwslezen klinkt daarin tegen wat hol. Wel mooi dat je alleen dan de voorkant hoort. Dus dan niet de achter boxen het bij praten ook nog zou doen.
De soundbar ziet er strak uit. De boxen voelen stevig aan. De kleine boxen kunnen makkelijk terug geplaats worden in de grotere box om op te laden. Na het opladen haal je ze er weer makkelijk af, om ze weer achter je te plaatsen. De subwoofer is prima naast de kast te plaatsen. De kabel die erbij zitten zijn lange genoeg om alles aan elkaar te koppelen.
De meegeleverde handleiding is een quickstart omschrijving. Dit zijn vooral plaatjes. Er zijn twee verschillende aansluit mogelijkheden. Dit was even lastig te bepalen welke we moesten hebben. De Soundbar maakt automatisch verbinding met de subwoofer en de twee afneembare boxen. Er loopt alleen een kabel naar de tv en de ontvanger voor tv kijken. De rest is draadloos. De kabels die nodig zijn en zijn meegeleverd zijn lang genoeg. JBL heeft een eigen app, die duidelijk en overzichtelijk is voor gebruik. Het kalibreren kan via de afstandsbediening van de box of via de app gedaan worden. Het is zo gefikst. Verder kan je met een radio app zo je muziek streamen via de boxen. Eén nadeel is, dat je dan niet wat anders kan op je mobiel. Want als de radio app niet meer in beeld staat, verbreekt hij de verbinding met de soundbar.
De soundbar kan je zelf via de afstandsbediening of app laten kalibreren. Het gaat heel eenvoudig. Ik de app is het makkelijk te lezen wat je tijdens het kalibreren moet doen. Het heeft een Dolby Atmos geluid. De verbinding blijft altijd goed. Zelfs al de twee kleinere boxen leeg raken tijdens het kijken van de film, dan zie je op de soundbar de melding dat de batterijen laag zijn. Toch blijft dan het geluid goed. We hebben toen de film op pauze gezet en de kleine boxen terug geplaatst in de soundbar om op te laden. Ongeveer 10 minuten later hebben we de twee boxen weer achter ons gelegd en konden de film gewoon verder kijken. Er is een ingebouwde wifi om de soundbar te koppelen met de Googel chromecast. In de JBL app staan diverse muziek of radio apps die mij niet bekend zijn. Helaas kan je geen eigen hierin toevoegen. De apps zijn Amazon Music, Calm radio, iHaertRadio, Napster, Qobuz, Tidal en Tuneln. In de JBL app kan je wel je personalseringsfunctie aanzetten, waarmee je je favoriete muziektrack, auto-off timing of muziekvolume kan instellen. Er is dus veel naar eigen wensen aan te passen.
Pluspunten
- Gaaf geluid en trillingen tijdens film kijken
- makkelijk aan te passen geluiden
- ziet er mooi uit, valt niet echt op
Minpunten
- Boxen opladen via de soundbar zelf of met een usb