De soundbar heb ik een tijdje kunnen testen en wat ik er in het kort over kan zeggen is het volgende; zeker een aanrader voor deze prijs.
Deze set wordt verzonden in een stevige doos waarin de bar en de woofer goed verpakt zijn. Het was dan ook wel even een werkje om alles netjes uit te pakken uit de doos.
Wat meteen opviel was de premium look en feel. De bar is redelijk aan de zware kant maar dat vind ik alleen maar prettig aangezien dit vaak het geluid te goede komt. Geen ratelende losse onderdelen tijdens wat harde geluid.
De installatie ging eigenlijk vrij eenvoudig. Vanaf de TV (LG C3 2023 model) HDMI ARC een kabel naar de HDMI ARC in op de soundbar en op de TV de geluidsuitgang even aanpassen naar HDMI ARC.
De volgende stap was de app op je telefoon installeren en via bleutooth verbinden met de soundbar. Door het gebruik van de app heb je tijdens de installtie meer mogelijkheden. De subwoofer pairen was hierna zo gepiept.
In het begin merkte ik soms dat de woofer een harde 'tik' gaf van, wanneer de woofer werd aangesproken. Na een firmware update (via de app op je telefoon) was dit probleem verholpen.
De lage tonen zijn goed af te stellen. Het is niet te hard en niet te zacht. Ik wil zelf dat de woofer ondersteunend is aan de soundbar qua geluid en dat gaat heel goed. Door het gebruik van de woofer krijg je een veel duidelijker gelijk.
De midden en hoge tonen zijn ook goed in te richten. Hierdoor krijg je een kraak heldere spraak bij films of TV programma.
Wat ik zelf erg prettig vindt (met 2 kleine kinderen) is de nacht functie. Wanneer je dit aanzet, zal de bass iets minder aanwezig zijn. Hierdoor kan ik wel film kijken zonder dat de kinderen vanuit hun slaapkamer de film mee liggen te luisteren.
Qua ontwerp is er eigenlijk weinig bijzonders, en dat is maar goed ook. Een soundbar moet niet in het oog springen en de subwoofer moet je goed kunnen wegwerken. Voor mij is beide een succes door dat de soundbar geen apart ontwerp heeft en de subwoofer draadloos is.
Pluspunten
- lage/hoge tonen in balans
- premium look en feel
Minpunten
- woofer 'tik'. Verholpen door Firmware update
- Subwoofer vereist wat afstelling