Inmiddels de Sony HT-X8500 een tijdje in huis en erg tevreden!
Wat direct opvalt is het compacte design omdat je door de geïntegreerde subwoofer geen losse subwoofer meer nodig hebt.
De installatie is eenvoudig door de meegeleverde instructie. Let wel op dat er geen hdmi-kabel meegeleverd wordt, al kan je de soundbar met je TV connecten via Bluetooth (als je TV dat ondersteund).
Als de soundbar eenmaal verbonden is met je TV, is het ook heel eenvoudig om te switchen naar het Bluetooth kanaal om via je telefoon muziek af te spelen bijvoorbeeld. Verder schakelt de soundbar automatisch in wanneer je je TV aanzet, ideaal.
De geluidskwaliteit
Voor een soundbar zonder losse subwoofer, geeft de soundbar een echt kamervullend geluid. Vanzelfspreken heb je met een losse subwoofer een 'diepere' bass.
Er zijn verschillende presets (o.a. sports, cinema, gaming, news, music) op de bijgeleverde afstandbediening te kiezen, om zo de beste instelling eenvoudig te selecteren. Dit was in het begin even zoeken maar heb je uiteindelijk snel door.
Een van de opvallende presets is ‘vertical sound’. Met deze preset stuurt de soundbar zowel het geluid horizontaal als verticaal, waarmee je een 7.1 ervaring zou creëren. Of ik het zelf echt ervaar als 7.1 geluid weet ik niet, wel is het indrukwekkend kamervullend geluid voor een 2.1 soundbar!
Wanneer je op zoek bent naar een goede soundbar met een prachtig design, als aanvulling op je standaard TV-geluid - zou ik deze zeker aanraden!
Pluspunten
- Geluid
- Design
- Instelmogelijkheden
- Installatie / schakelen tussen kanalen