Sinds 2 weken heb ik deze zakloze stofzuiger in huis en moet zeggen grotendeels heeft deze mij positief verrast.
De Rowenta stofzuiger was goed en compact verpakt. Ondanks de vele accessoires was het een vrij kleine doos waarin alles goed beschermd was ingepakt. Het in elkaar zetten van de stofzuiger is zonder beschrijving eenvoudig uit te voeren, alles wijst voor zich. Uiteraard zit er wel een beknopte beschrijving bij om alles duidelijk weer te geven en hoe je de zakloze stofzuiger dient te onderhouden/schoon te maken.
Het (ergonomisch) design is mooi, efficiënt en lekker compact. Hierdoor is het geen lomp en zwaar apparaat waardoor je hem eenvoudig kan verplaatsen en opbergen. Het snoer heeft een prima lengte maar had voor mij wel 1 a 2 meter langer mogen zijn waardoor ik de hele verdieping in 1x zou kunnen zuigen. Nu moet ik de stekker 1x verplaatsen maar dat is uiteraard geen ramp want dat is vrijwel bij iedere stofzuiger. De Rowenta Compact Power XXL is ook zeer wendbaar en volgt je feilloos.
De accessoires die zijn meegeleverd zijn allemaal erg functioneel en handig in gebruik. Een nadeel is dat de kleine accessoires niet opgeborgen kunnen worden in het apparaat zelf maar dat zou waarschijnlijk ook ten kosten gaan van de compactheid van het apparaat. Wat een groot compliment verdiend is het uitschuifbare gedeelte aan de slang waar een borstel aan vast zit. Dit werkt echt heel efficiënt als je bezig bent en op plekken wilt zuigen die kwetsbaar zijn of waar een rand of gleuf zit. Je schuift het borsteltje naar voren en je komt vrijwel overal bij zonder dat je krasjes maakt.
Wat ik wel een minpunt vind is dat je de zuigkracht niet kan regelen. Maar over het algemeen kan je met de zuigkracht die deze stofzuiger levert vrijwel alles heel goed zuigen en maakt hij alles stofvrij. Daarnaast produceert hij zeer weinig geluid wat uiteraard ook heel prettig is. Voor kleine kleedjes en gordijnen had ik hem graag wat minder krachtig willen laten zuigen maar met wat oefening gaat het prima.
Dan het reinigen van de machine. Het wegnemen van het opvangreservoir is zeer eenvoudig en erg gemakkelijk te legen en te reinigen. Het nadeel is dat het vaak moet gebeuren en dat het filter elke keer gespoeld moet worden en gedroogd. Dat zal in de zomer geen probleem voor ons zijn maar in de winter een uitdaging aangezien wij geen centrale verwarming hebben zal de droogtijd lang zijn ben ik bang. Dus je bent wel wat meer tijd kwijt als met een stofzuiger met zak maar denk dat het daardoor ook minder stofdeeltjes verspreid via de uitblaas dan bij een stofzuiger met zak.
Conclusie is dat deze Rowenta Compact Power XXL een zeer geschikte zakloze stofzuiger is die tevens prijstechnisch gunstig in de markt ligt. Genoeg accessoires voor alle omstandigheden, een prima design, weinig geluid produceert en eenvoudig te onderhouden.
Pluspunten
- Uitschuifbare borstel aan slang
- Produceert hij zeer weinig geluid
- Eenvoudig en erg gemakkelijk te reinigen
- Accessoires zijn functioneel en handig in gebruik
Minpunten
- Zuigkracht niet regelbaar
- Reinigen filter met water (lange droogtijd)
- Kleine accessoires niet opbergen in apparaat