Wat een verademing om eindelijk een stofzuiger te hebben die de haren van mijn husky-kruising op kan zuigen! Met de meegeleverde mini turbo brush krijg je met gemak alle haren van bijvoorbeeld je bank verwijderd.
De Rowenta Compact Power Xxl Ro4871 Stofzuiger heeft een handzaam formaat waardoor deze ook ideaal is voor kleine huizen met weinig opbergmogelijkheden. Klap je alles in elkaar dan zou deze in theorie zelfs in een keukenkastje passen. Alleen ik bespaar me die moeite en zet 'm in de gangkast (waar deze nog steeds beduidend minder ruimte inneemt dan de gemiddelde stofzuiger). Klein nadeel is dat je de bijgeleverde accessoires niet in de stofzuiger op kan bergen waardoor je ze wel op een logische plek moet bewaren om ze niet kwijt te raken.
De stofzuiger maakt opvallend weinig geluid, zo weinig zelfs dat dit de eerste stofzuiger is waar mijn hond niet voor wegvlucht. Toch is de zuigkracht meer dan prima. Haren, grit, stof, zand, alles wordt met gemak opgezogen en komt in de grote opvangbak. Het legen van de bak is een fluitje van een cent en niet zo smerig als dat ik had verwacht bij een zakloze stofzuiger.
De stofzuiger is wendbaar en niet te zwaar. De lengte van het snoer is in mijn kleine huisje precies lang genoeg met zijn 6+ meter, maar in een groter huis is een langer snoer wel fijner lijkt me.
De kleine nadelen, zoals het relatief korte snoer, de losse accessoires en het niet in kunnen stellen van de zuigkracht wegen absoluut niet op tegen de voordelen die deze stofzuiger je brengt. Compact, wendbaar, grote opvangbak en de mogelijkheid om eindelijk je meubels, kleden en wat al niet meer haarvrij te krijgen.
Voor deze prijs heb je een stofzuiger waar stofzuigen een feestje mee wordt!
Pluspunten
- turbo mini brush werkt perfect tegen haren
- compact
- grote opvangbak voor stof en vuil
Minpunten
- accessoires niet in de stofzuiger op te bergen
- Geen regelbare zuigkracht