Sinds een aantal weken hebben wij nu deze Bosch steelstofzuiger in gebruik en dat bevalt heel goed. Hiervoor hebben we jaren een 'normale' stofzuiger van Bosch gehad welke ook erg goed beviel. Echter is de opbergruimte bij ons thuis beperkt en daarom waren we al een tijdje aan het twijfelen over het aanschaffen van een steelstofzuiger. Een steelstofzuiger is toch iets makkelijker op te bergen dan een slede stofzuiger. We vroegen ons af of een steelstofzuiger wel netzo goed zou zijn als een normale stofzuiger en omdat ze niet de goedkoopste zijn durfden we het nog niet echt aan. Nu waren we in de gelegenheid om een er eentje uit te testen en komen er achter dat we al lang eerder er een hadden moeten aanschaffen!
De zuigkracht is zeker vergelijkbaar met de normale stofzuiger, zeker in combinatie met de geautomatiseerde borstel. De lichtjes op de borstel laten heel goed zien waar er nog vuil licht en maken het stofzuigen nog makkelijker.
De accuduur is prima. In de praktijk maken we nooit in een keer het hele huis van boven tot onder schoon, maar doen dat in etappes. De accu gaat prima een hele verdieping mee zonder tussendoor te moeten opladen. Ook het geluid is prima. Natuurlijk hoor je hem, maar niet veel meer dan de normale stofzuiger.
Ook de bijgeleverde accessoires zijn erg handig. Eindelijk een goede zuigmond om in de kleintste kieren ook de kruimels en het stof weg te halen. Ook zijn deze makkelijk op te bergen in de houder aan de muur waarin ook de stofzuiger zelf hangt en gelijk opgeladen wordt.
Enige nadeel vinden wij het schoonmaken van de stofcontainer. Onze vorige stofzuiger had een ouderwetse zak die je weg gooide en schone nieuwe er in deed. Deze moet je natuurlijk zelf legen en dat is op zich makkelijk en prima te doen, maar toch blijft er regelmatig wel stof en haren achter in het filter. Deze moet je er dan handmatig uithalen. Niet heel erg, maar toch niet het fijnste klusje.
Al met al bevalt ons de stofzuiger erg goed en doet hij niet onder voor een normale stofzuiger.
Pluspunten
- Handzaam en makkelijk op te bergen
- accuduur
- zuigkracht