Allereerst wil ik graag met jullie delen dat ik blij was met het gewicht van de doos, waarin de postbode deze stofzuiger bracht. Bij het openen valt al op dat de stofzuiger er strak en futuristisch uit ziet. Anders dan de gebruikelijke modellen. Ik zet de voet, buis en slang in elkaar, de kleine afstandsbediening klik ik vast en nu kan hij op de lader. Wat grappig, de stofzuiger volgt me vlot en behendig naar de oplader. Ik hoef geen moeite te doen, hij gaat vlot mee over het vloertapijt en over de tegels.
Het is tijd! De accu is vol. Ik ben zó benieuwd naar het geluid en de zuigkracht. Wauw! Het geluid is perfect! Ook de zuigkracht verbaasd me eigenlijk.
Wat grappig dat je hem bediend met een afstandsbediening. Ik til 'm op naar boven. Wat fijn, zonder snoer! Boven hebben we vloerbedekking. De zuigkracht is ok, maar het is wel even oefenen met de instellingen (standen Eco, high, max, boost). Niet verkeerd. Ik ga beneden aan de slag. Ik ben zo enthousiast over het snoerloze lichtgewicht, dat ik iedereen die langskomt, de stofzuiger laat zien in zijn glorie. Ontzettend, nu kan je stofzuigen op welk moment van de dag ook, of je baby nu slaapt of niet! Hij is zo heerlijk stil, zelfs op stand high en max is hij minder luid dan mijn andere stofzuiger.
Eco stand is bijna geluidloos en hij pikt toch vuil op.
Ik ben iets minder tevreden met het gevecht met de stofzuigervoet die wel eens wil stuiteren over de vloerbedekking. Bochten maken gaat soms niet helemaal lekker. Wel fijn vind ik het reservoir. Legen is heel makkelijk! De flex stand is ook handig, even onder het bed of onder de open trap of kast.
Maar dan! Na een week, dus wanneer je de filters even schoon moet maken.. ik ben minder enthousiast over de zuigkracht. Hij is niet goed genoeg voor mijn hele huis(houden).
De batterij is de grootste ergernis. Als ik de vloerbedekking wil stofzuigen, moet het op een hogere stand om al het vuil op te pakken. Na beneden snel wat kruimels van lunchtijd op te zuigen, is de stofzuiger boven na 1,5 kamer leeg.
Hoe enthousiast ik ook was de eerste dagen.. het valt me tegen. Ik wou mijn man geen gelijk geven, onze oude en vooral te luide stofzuiger is niet beter! Maar toch moet ik hem gelijk geven.
Ik hoop dat men dit concept snel beter uit kan werken, want dat snoerloze is zó ideaal.
Mooi strak en futuristisch design, snoerloos! Rowenta is een goed merk waar je hoge verwachtingen van hebt.
Pluspunten
- Snoerloos
- Design
- Prima als stofzuiger er bij
Minpunten
- Accuduur
- Powerknop niet met 1 hand te bedienen