Het design is mooi en praktisch, de extra accessoires zijn netjes opgeborgen achterop het apparaat.
Het plastic voelt wat zwak maar dit is niet het geval, de stofzuiger kan tegen een stootje.
De steel is van ijzer, deze voelt stevig en is makkelijk in lengte te verstellen.
Wat me tegenvalt (bij alle zakloze) is dat na 1 rondje stofzuigen de afvalbak heel vies is, logisch natuurlijk maar ik vind het er niet uit zien.
De bak is snel en simpel te legen en, net zoals het filter, af te spoelen onder de kraan.
De eerst keer dat ik hem aanzette viel me op hoe stil de stofzuiger was vergeleken met mijn oude zak stofzuiger, hij klonk veel minder krachtig.
In de praktijk merk je daar weinig van, in een huis met kinderen en huisdieren voldoet hij prima.
De kinderen klagen minder over het lawaai en je hebt geen suizende oren achteraf.
De knopjes om de zuigkracht te regelen is even wennen vergeleken met de oude draaiknop maar het werkt zoals het moet, wel vind ik er te weinig stappen op zitten.
Op het handvat zit standaard een borstel, als je tijdens het stofzuigen even een hoekje wil pakken kan je de stang er af trekken en de borstel omlaag schuiven.
Handig bedacht maar ik vind het niks, ik pak hem steeds vast tijdens het stofzuigen en dat is lastig.
Achterop het apparaat zit een klepje met nog 2 hulpstukken, het klepje vind ik wel wat fragiel maar het valt er niet af tijdens het stofzuigen.
Naast de standaard hulpstukken zitten er ook nog extra voeten bij, voor elke klus heb je het juiste hulpstuk.
Een nadeel is wel dat je al die voeten ergens moet bewaren en in de praktijk waarschijnlijk niet vaak zult switchen.
Het apparaat rolt soepel en makkelijk achter je aan, hij is niet overdreven zwaar waardoor de trap prima te doen is.
Er zit een lange slang en snoer aan, waar ik normaal van stopcontact moest wisselen kan ik nu gewoon doorgaan.
Het snoer is plat en of deze in de toekomst nog zo soepel oprolt betwijfel ik omdat het na verloop van tijd toch niet meer netje oprolt in de stofzuiger.
Het opbergen is een eitje, bij Philips heeft men zowel op de onderkant als op de achterkant de mogelijkheid om de stang rechtop vast te maken zodat hij niet los door de kast ligt.
Ik was sceptisch tegenover de zakloze stofzuigers maar de Philips staat zijn mannetje.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze stofzuiger en zijn prestaties en zou ik hem zeker aanraden.
Pluspunten
- lang snoer
- Makkelijk opbergen