Al geruime tijd zie in op de markt steelstofzuigers verschijnen. Mijn interesse voor dit type stofzuiger was er al vrij snel, echter was ik nogal sceptisch over het vermogen en accu duur.
Nu ik ruim twee weken ervaring heb, is het wel zo eerlijk om mijn ervaringen met jullie te delen, zodat je een keuze kunt maken of je overgaat tot aanschaf van dit product.
Heel concreet, vind ik persoonlijk deze steelstofzuiger geen vervanger van de traditionele "gesnoerde" variant. Het bedieningsgemak is top, je rolt de zuigmond handig door de woonkamer, maar je komt niet in alle hoekjes door de brede zuigmond. Ook de trap doe je niet even snel, omdat je geen telescopische buis hebt om los te maken of in te schuiven.
Waar deze stofzuiger wel heel handig voor is, merk je als je drie opgroeiende kinderen hebt en na elke maaltijd even rondom de tafel wilt zuigen. Je pak de steelstofzuiger eenvoudig uit de oplader en het vermogen is voldoende voor kruimels en klein vuil op te zuigen. Het gewicht is perfect, je hoeft geen snoer uit te rollen en je bergt de zuiger snel weer op na gebruik. Het opvangbakje is ook eenvoudig te legen door het ontbreken van een zak.
Zeer tevreden dus als aanvulling op de traditionele stofzuiger!
Pluspunten
- snoerloos
- 15 minuten accuduur
- zakloos
Minpunten
- niet handig voor op trap
- accuduur niet geschikt voor gehele woning