Wat een verademing!
Deze steelstofzuiger zuigt zowel mijn kleed als mijn vloer zonder enige moeite, waar ik voorheen erg veel kracht moest zetten met mijn ouderwetse stofzuiger.
Over het gebruiksgemak is heel goed nagedacht: In de steel zit een verlengstuk opgeborgen en tevens een accessoire met zachte borstels voor de meubels. Alles klikt mooi in elkaar. Het is super eenvoudig om de kruimeldief eruit te pakken. De stofzuiger laat je dan gewoon rechtop staan, dat is niet meer zo'n ding wat dan in de weg ligt en waar je over slag en snoer struikelt.
Het zuigen van de trap is kinderspel geworden. Waar ik voorheen een zwaar apparaat moest optillen en beperkt was door de lengte van het snoer, kan ik mij nu vrij bewegen en het kost me nauwelijks kracht aan de handen.
Het legen van het reservoir was bij mijn vorige stofzuiger een ellende: verplicht buitenshuis, omdat je alles over je heen kreeg. Nu leeg je het eenvoudig in de vuilnisbak.
Over het opbergen in de kast had ik nog helemaal niet nagedacht, maar ook dat is een kadootje: Hij kan prachtig rechtop staan! Als ik even in de kast moet zijn, rol ik hem naar voren eruit en met hetzelfde gemak weer terug. Weg ergernis van het verleden.
Enige minpuntje: Ik had geen idee waar ik de schroef moest laten! Die bleek dus in het accessoiredeel te horen om de steel mee vast te maken! Dat was onduidelijk, maar dat was dan ook het enige minpunt dat ik ontdekte.
Ik had deze jaren eerder moeten kopen!
Ik ga niet zeggen dat stofzuigen nu ineens een hobby is geworden, maar het is er wel een heel stuk makkelijker en leuker op geworden!
Pluspunten
- alles ineen
- makkelijk te legen (geen stofwolken om je heen)
- licht in gewicht en gebruik
- makkelijk te reinigen
- zuigt geweldig goed