Wat een fijne stofzuiger! Ik had hiervoor ook een stofzuiger van Philips, maar dan zonder zak. Deze deed het op zich ook prima, maar na het gebruik van deze nieuwe stofzuiger merk ik pas écht verschil. Met onze twee Maine Coons, die echt heel veel haren verliezen, is de nieuwe stofzuiger ideaal!
De zuigkracht van de stofzuiger is echt top. Nadat ik hem aan had gezet viel het me gelijk op hoe stil hij was in combinatie met de prima zuigkracht. Daarna kreeg ik het wieltje door waarmee de zuigkracht makkelijk in te stellen is; hij stond pas op de 'zachtste' stand! Op de hardste stand is de zuigkracht echt heel goed. De haren van onze twee Maine Coons werden al vanaf een aardige afstand zo de stofzuiger in gezogen. Ideaal voor die hoekjes waar je eigenlijk niet goed bij kunt. Zo worden die hoekjes óók schoon!
Wat me meteen al opviel is dat er geen muffe, stoffige lucht uit de stofzuiger komt als hij aan staat. Ik heb zelf een huisstofmijtallergie, dus het allergiefilter is komt hierbij erg goed van pas.
De borstels zijn allen erg fijn. Omdat wij een hardhouten vloer hebben met hier en daar een kleed, en in de keuken grote tegels, komt elke borstel goed van pas. Vooral bij de kleden merkte ik goed het verschil tussen onze vorige stofzuiger en deze krachtpatser; alle Maine Coon haren werden ontzettend makkelijk opgezogen! Waar het kleed stofzuigen eerst een vervelende klus was, kost het nu geen moeite meer.
Pluspunten
- Stil
- Erg goede zuigkracht
- Fijne borstels voor o.a. dierenharen
Minpunten
- Er moet een stofzuigerzak in