Ik heb deze telefoon enkele weken mogen testen. De telefoon aansluiten is eenvoudig. Stroom- en telefoonkabel erin, batterijen in de handset…. Klaar! De telefoon is standaard al ingesteld op Nederlandse taal. De telefoon ligt goed in de hand, licht en is eenvoudig in gebruik. Met het boekje in de hand kun je alles heel eenvoudig instellen; daarin staat het allemaal heel duidelijk vermeld.
Het is mogelijk een nummer te blokkeren; de basis gaat dan niet over (geeft de melding lijn bezet) en bij de beller wordt de verbinding verbroken. Was even zoeken hoe dat moest: met de code #217.
Nummers opslaan in het telefoonboek en weer verwijderen is eenvoudig, maar ook duidelijk aangegeven in het boekje.
Ook de naam van de handset, max. 10 tekens, hebben we aangepast (#104) en deze laten weergeven op de handset (#105).
Kortom: wij vinden het een eenvoudige, duidelijk telefoon met eveneens duidelijke handleiding, waardoor het zeker allemaal moet lukken.
Deze telefoon is geschikt voor ouderen, door de grote vorm, grote toetsen en verlichting, maar ook voor jongere generaties doordat hij ook te gebruiken is als intercom of babyfoon. Wat ons betreft echt een aanrader!
Pluspunten
- veel mogelijkheden
- geluidskwaliteit
- ligt goed in de hand