Na het ontvangen van de televisie ben ik blij dat ik het heb gehouden bij de 49 inch. Een perfecte maat voor mijn knusse huisje. De installatie van de televisie is simpel, een paar schroefjes hier en daar en hij staat. De voet van de televisie voelt erg stevig, en de televisie zelf ook. Het eerste wat opvalt is het gave design van de televisie. Hier kijkt iedereen van op.
Tijdens het installeren van de laatste updates gaat het al echt kriebelen om eens een goede voetbalmatch op dit scherm te zien. De kleuren van de tv zijn standaard te fel, dus die heb ik maar meteen aangepast. Dat gaat gemakkelijk, en het hele menu werkt prima.
Ik ervaar geen vertraging in de beelden en het zwart is ook erg mooi. In vergelijking met mijn Philips is dit een groot pluspunt. Ook zijn de randjes om het scherm erg dun, waardoor je veel diepte hebt. Dit maakt televisie kijken een echte ervaring.
Na het kijken van een goede pot voetbal op de zondag middag heb ik er nu al spijt van dat ik deze televisie niet eerder heb aangeschaft. Op de televisie zit ook een live football modus, wat heel goed werkt. Als je dit aan zet worden de kleuren feller waardoor het minder vermoeiend wordt om het snelle voetbal te kijken. Ook rolt de bal soepel door een hogere framerate. Voor mij als voetbalfan een echte toegevoegde waarde op deze televisie.
Ook reageert 'ie snel in vergelijking met andere televisies die ik ken,is echt SMART. Kortom, hij doet echt wat je wilt. Dat scheelt toch. Ook heeft de tv een goede kijkhoek omdat het scherm iets naar bovengekanteld is.
Echter zijn er ook een paar kleine minpuntjes. De voet is niet draaibaar, dus hiervoor zul je 'm aan de muur moeten hangen. Ook is het geluid een beetje blikkerig, maar ik had niet anders verwacht. Gewoon een goed geluidssetje op aansluiten!
Het koppelen van je google account werkt top, en het bedienen van de tv met je telefoon is erg handig. De bijgelerde afstandsbediening is licht en de knopjes werken goed, kan geen zooi tussenkomen, op de lange termijn toch een groot voordeel. Alleen jammer van de grote Netflix knop, dit lijkt toch een beetje op reclame. Maar gelukkig kijk ik veel naar Netflix, dus is het voor mij wel weer handig....
De nieuwste series kijken in 4K kwaliteit is echt een verademing op deze televisie, je krijgt écht haarscherp beeld. Waar ik hiervoor ongeveer één aflevering per week keek is dit nu toch beduidend meer. Ligt het aan de winter? of aan mijn nieuwe televisie? Het is iniedergeval een geweldige combinatie, en een goede aankoop voor tijdens de koude dagen.
Ik ben erg tevreden en hoef niet meer naar de cinema. Ook is hij betaalbaar, en is de tv echt dit geld waard.
Pluspunten
- Geweldige beeldkwaliteit
- Fraai design
- Rustig voor de ogen
- Live-football modus
Minpunten
- Geen draaibare voet
- Geluid is niet slecht, maar ook niet goed