Na enige tijd de TV te hebben getest, deel ik graag mijn ervaring over dit indrukwekkende OLED-scherm.
De installatie van deze TV was een fluitje van een cent. Samsung heeft duidelijk aandacht besteed aan een gebruiksvriendelijke ervaring, van het uitpakken tot de eerste keer inschakelen. De bijgeleverde OneConnectBox, die zorgt voor een minimalistisch kabelbeheer, is handig omdat je maar één kabel naar de TV hoeft te leiden. Dit geeft een strakke uitstraling aan je opstelling. Toch zou ik opmerken dat de OneConnectBox ook een nadeel heeft: mocht deze beschadigd raken of kwijtraken, kan het vervangen ervan prijzig zijn en zonder deze box werkt de TV niet.
De beeldkwaliteit van de TV is werkelijk adembenemend. Het OLED-paneel levert diepe zwarttinten en een contrast dat ongeëvenaard is. Kleuren spatten van het scherm af en zijn rijk en levendig, zelfs zonder enige aanpassing. Dankzij het matte scherm blijft het beeld vanuit elke kijkhoek helder en scherp, zonder hinderlijke reflecties. Dit maakt de TV ideaal voor ruimtes met veel licht of verschillende zitposities. De flexibiliteit om beeldinstellingen aan te passen is een pluspunt, waarmee je de kijkervaring nog persoonlijker kunt maken.
Wat betreft de geluidskwaliteit, doet deze TV het redelijk goed voor een flat-screen model, maar het geluid is niet echt indrukwekkend. Zoals bij de meeste moderne TV's, is het aan te raden om te investeren in een soundbar of een extern geluidssysteem om echt van je films, series en muziek te kunnen genieten. De ingebouwde luidsprekers kunnen de diepte en rijkdom van het beeld niet volledig aanvullen, wat jammer is gezien de prachtige visuele prestaties.
Kortom, een geweldige TV dat een goeie kijk-ervaring te bieden heeft. Toch denk ik dat er alternatieven op de markt zijn die betere waarde bieden.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Gebruiksgemak
- Installatie