Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 20 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG OLED65B42LA op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

8,6

Youssra 14-09-2024
  • Product getest

Moderne Tv met mooi contract en levendige kleuren

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb deze tv een paar weken mogen testen en bij het uitpakken werd ik al enthousiast. Het beeldscherm is namelijk heel dun en groot. Dit geeft een moderne luxe uitstraling.

De tv is gemakkelijk te begrijpen en de pootjes waren heel makkelijk te installeren. Alleen raad ik aan om het echt op te hangen, de pootjes lijken niet stabiel genoeg om de tv vast te houden indien deze een duwtje krijgt. Dankzij het OLED-scherm worden films, series en games tot leven gebracht met scherpe details en een uitstekend contrast. De mogelijkheid van individuele pixels die onafhankelijk kleuren kunnen tonen of volledig uitgeschakeld worden, zorgt voor diepe, echte zwarttinten die de kijkervaring naar een hoger niveau tillen. Dit is vooral merkbaar in donkere scènes, waar elk detail zichtbaar blijft. Ook bij natuurdocumentaires en films met veel visuele details merk je echt de helderheid van het beeld. Het contrast is echt opvallend.

Enige minpunt vind ik de afstandsbediening, ik vind deze niet stijlvol en modern genoeg. Wel licht deze lekker in de hand.

Pluspunten

• Contrast
  • Makkelijk in gebruik
  • beeldkwaliteit

Minpunten

• Afstandsbediening

Reviewer94 09-09-2024
  • Product getest

Prachtige beeldkwaliteit, AI functie niet de moeite waard

10,0
De nieuwe LG OLED B4 65 inch heb ik gedurende een paar weken mogen testen. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een premium tv-ervaring, maar vooral voor gezinnen. De beeldkwaliteit is werkelijk indrukwekkend, met diepe zwarttinten en levendige kleuren, die elke film of serie tot leven brengen. De kijkhoeken zijn breed, wat betekent dat iedereen in de kamer, ongeacht waar ze zitten, kan genieten van dezelfde rijke beeldkwaliteit.

Echter, de AI-functies die op deze tv worden aangeboden, zoals AI Picture Pro en AI Sound Pro, voegen in de praktijk weinig toe. Hoewel het idee van een televisie die zichzelf aanpast aan de inhoud en omgeving interessant klinkt, zijn de verschillen vaak minimaal en nauwelijks merkbaar. De automatische aanpassingen van de beeld- en geluidsinstellingen lijken subtiel, en in veel gevallen geven wij de voorkeur aan onze eigen instellingen boven de suggesties van de AI.

Kortom, de LG OLED B4 65 inch is een fantastische tv met prachtige beeldkwaliteit. De AI-functies zijn echter geen doorslaggevende factor, maar de pure beeld- en geluidskwaliteit maken dit toestel toch een uitstekende keuze.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Mooi groot scherm

Minpunten

• AI niet de moeite waard

Priscilla 09-09-2024
  • Product getest

Mooie TV met top beeldkwaliteit en geluid maar beperkte apps

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

De LG OLED65B42LA is echt een top TV. De beeldkwaliteit is echt geweldig, super scherpe 4K, diepe zwarttinten en heldere kleuren. Films en series zien er fantastisch uit en is echt een genot, ook gamen gaat super soepel.

Wat betreft het geluid, de ingebouwde luidsprekers zijn verrassend goed voor een platte TV.

Er zijn wel wat minpuntjes. Het app-aanbod is beperkt, je kunt bijvoorbeeld geen VLC installeren, wat lastig is als je vanaf andere apparaten wilt streamen. Ook het koppelen met onze Sonos was niet zo soepel. Uiteindelijk werkte het, maar het was zeker niet plug and play. De standaard apps zoals Netflix en YouTube werken prima, maar als je meer wilt, kan het wat tegenvallen.

Kortom, top beeldkwaliteit, prachtig design, maar op het gebied van apps en aansluiten van audio-apparatuur had het makkelijker gekund.

Pluspunten

• Design, superplat
  • Beeld
  • Geluid

Minpunten

• Beperkt app aanbod
  • Koppelen met Sonos

Jelle 06-09-2024

Snelle, Strakke, Mooie TV

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Erg mooie TV door dunnen omlijsting en stak design.
Beeld is ontzettend schep, elk klein haartje van een gezicht kun je zien.
Ook de helderheid bij daglicht is zeer goed, maar de energiebesparing modus moet dan wel uitstaan.
Het geluid is goed en beter dan je bij een tv gewend bent, maar voor films heb je wel een soundbar nodig.
Het smart systeem werkt super fijn doormiddel van een "muis" waarmee je via de afstandsbediening op de tv richt.

Pluspunten

• afstandsbediening
  • helderheid

Minpunten

• 2 HDMI porten aan zijkant

D.Kuijer 05-09-2024
  • Product getest

Helderbeeldkwaliteit ook in lichte ruimtes

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Gedurende een maand heb ik de LG B4 mogen testen. Het is een vrij eenvoudige tv om klaar te maken voor gebruik voor het plaatsen van de tv moet men wel met zijn tweeën zijn door het grote formaat en om de voetjes te plaatsen. Eenmaal staand is het heel eenvoudig de B4 gebruiksklaar te maken en te genieten van het beeldkwaliteit. LG’s EVO scherm bied bioscoop kwaliteit beeld aan in een donkere maar ook lichte kamer waarbij de heldere kleuren en de diepe zwarte kleuren tot leven komen. Het geluidskwaliteit van de tv is opmerkelijk goed, het geluid is helder en duidelijk waarbij ook nog goede lage tonen worden geproduceerd. De nieuwe AI functies optimaliseren ook de geluidssetting en beeldscherm instelling wanneer dat nodig is. Het WEB-OS systeem waarop de tv draait is intuïtief en overzichtelijk. LG’s magic remote is vrij compact en makkelijk te gebruiken alleen is het scrollwiel vrij snel geactiveerd wat soms een beetje onhandig aanvoelt.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Geluid
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

• Magic remote scrollwiel en geen verlichting

MiFer24 01-09-2024

prachtige tv goede kwaliteit

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb de LG Oled B4 mogen testen via kieskeurig.
Pootjes zijn meegeleverd
Dankzij het OLED scherm geniet je van diepe zwartwaarden en zie je geen grijze gloed om heldere delen van het beeld.
De tv heeft enkele nuttige features zoals de Magic Remote en de LG ThinQ applicatie om de TV met de telefoon aan te sturen.
Bij ophangen moet je rekening houden met de achterop geplaatste eARC HDMI-poort.
Het WebOS-besturingssysteem is intuïtief en draait soepel dankzij een krachtige processor,
prima dus om zware games te spelen.
Prima geluid. Ook zonder soundbar.
Al met al is de B4 een uitstekende keuze qua prijs-kwaliteit

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • bediening

Minpunten

• haakse hdmi kabel
  • geen verlichting afstandbediening

JasperH 01-09-2024
Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb onlangs de kans gekregen om een LG televisie te testen, en ik ben zeer verrast over de prestaties.
De beeldkwaliteit is haarscherp, met een prachtig contrast tussen lichte en donkere beelden. Hierdoor komen zowel heldere als donkere scènes uitstekend tot hun recht, zowel bij fel zonlicht als een donkere omgeving.
Wat me vooral verraste, is het goede geluid van deze televisie. Zelfs de bassen zijn goed hoorbaar!
Ook zit er een AI geluid functie op, deze is bij films prettig, maar kan bij andere programma's zoals voetbal het geluid vervormen of belangrijke geluiden wegfilteren.
Daarnaast zijn alle smart-functionaliteiten aanwezig, zoals Netflix, YouTube en Videoland etc.
Bij het kijken van films kiest de TV automatisch de beste beeldinstellingen, wat resulteert in schitterende beelden.
Daarnaast is het design van deze TV prachtig, de TV is flinterdun en heeft een hoog screen to body ratio.

Al met al een geweldige televisie die op alle vlakken uitblinkt. Ik vind het zeker een aanrader in deze prijsklasse.

Pluspunten

• Haarscherpe beelden
  • Prachtige kleuren bij daglicht
  • Goed geluidsysteem

Minpunten

• AI geluidsfunctie kan het geluid soms vervormen

s**************@g******** 01-09-2024
Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Recent heb ik deze televisie mogen testen en ik ben zeer tevreden met deze nieuwe televisie! De beeldkwaliteit is uitstekend, met scherpe beelden en levendige kleuren die elke kijkervaring verbeteren. Bovendien vind ik de schilderijfunctie erg leuk; het is grappig om te zien hoe de tv verandert in een kunstwerk wanneer ik niet kijk. Dit voegt een bijzondere sfeer toe aan mijn woonkamer. De afstandsbediening is praktisch en gebruiksvriendelijk, waardoor het navigeren door de smart functies moeiteloos gaat. Van streamingdiensten tot instellingen, alles is gemakkelijk te bereiken. Al met al is dit een geweldige televisie die zijn prijs zeker waard is!

b********@g******** 30-08-2024
Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Twee weken lang heb ik de LG OLED B4 65-inch tv mogen uitproberen, en ik moet zeggen dat het een serieuze upgrade is ten opzichte van mijn oude televisie. Het OLED-scherm biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De ingebouwde Chromecast is een leuke toevoeging, maar ik merkte dat het soms wat langer duurde voordat deze verbinding maakte met mijn netwerk. Jammer genoeg zijn de HDMI-poorten alleen aan één zijde van de tv geplaatst.

De meegeleverde OS doet precies wat je verwacht, en de app store heeft genoeg apps om te downloaden.

Het geluid van deze tv is zonder meer goed. Als je de ruimte hebt, raad ik aan om ongeveer vier meter van de tv te zitten voor de beste kijkervaring. Deze televisie is absoluut de moeite waard.

FredS 30-08-2024

LG OLED65B42LA - dikke aanrader

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

De 65 Inch LG OLED AI B4 4K Smart TV heb ik ruim 3 weken getest voor review.nl.
Mijn eigen TV is een 6 jaar oude Samsung 4K QLED.

Unpacking
De OLED TV werd in een imposante doos thuis geleverd.
De pootjes zitten los in de doos. Je kunt de tv het beste plat op een tafel leggen om de pootjes te monteren.
Eenmaal rechtop op het tvmeubel is het een slanke verschijning. De pootjes vallen nauwelijks op. Door de beperkte diepte kon de TV gewoon voor de oude tv geplaatst worden tijdens het testen.
Bij het inschakelen van het apparaat kom je in een installatiemenu terecht dat je door de instellingen leidt. Alles loopt heel soepel en de menu’s zijn duidelijk.

Beeld
De TV geeft een helder en fris beeld. Afhankelijk van de instellingen spatten de kleuren er vanaf. Indrukwekkend is de kijkhoek. Zelfs bij 5 graden kun je het beeld nog perfect zien.
Diverse AI functies verbeteren o.a. de resolutie, de ruis en de helderheid.

Geluid
Het geluid is bovengemiddeld goed voor een TV. Het geluid klinkt voller dan de meeste andere tv’s. Ook qua volume vult deze TV de woonkamer goed.
Als je een surround set of soundbar met dolby Atmos hebt, wordt het geluid nog beter aangezien deze TV dolby Atmos ondersteund.
De AI Acoustic Tuning past het geluid aan op jouw woonkamer.

WebOS
Als Samsung gebruiker was ik snel aan het WebOS van LG gewend.
De menustructuur is duidelijk en het besturingssysteem werkt lekker vlot.
Je hebt recht op 5 WebOS updates gedurende de eerste jaar.
Er zijn talloze instellingen om het beeld en geluid naar jouw hand te zetten.

Conclusie
Deze TV is een dikke aanrader. Het beeld is – zoals verwacht bij een OLED TV - zeer goed. Het geluid is bovengemiddeld en het WebOS bevalt mij zeer goed.

Pluspunten

• Beeld
  • Geluid
  • Design

Minpunten

• Design afstandsbediening had strakker gekund

Stephan de Poel 28-08-2024
  • Product getest

Aanrader van een OLED tv, behalve iets last van reflectie.

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb een 2 weken deze LG OLED teleview mogen testen en deze is mij erg goed bevallen. Het OLED scherm is er fraai en zwart is echt zwart. De kleuren zijn erg goed en deze zijn op vele manieren ook nog in te stellen. Vooral bij 4K Netflix films is het genieten. Het enige nadeel van het scherm is dat er redelijk veel reflectie optreed door ons raam en in de avond ook wat lampen.
Het geluid is ook goed en deze kun je met AI laten verbeteren. Meestal werkt dit erg goed, maar bijvoorbeeld bij het programma "De Slimste Mens" is het standaard geluid een stuk beter.
Het design is mooi en de tv is erg dun, zowel de beeldrand als vanaf de zijkant. Ook de kijkhoek is erg goed. Aan de achtzijde zit een verdikking waar alle aansluitingen zitten. Hierdoor kun je de TV niet direct plat tegen de muur plaatsen, maar blijft ie iets van de muur afstaan.
De smart functionaliteit is niet heel veel anders dan andere TV merken.
Conclusie: een hele goede tv met helaas wat beeldreflectie bij ons thuis. Staat de TV direct gericht op een raam zou ik een tv kiezen met minder reflectie, maar speelt dit niet bij jou dan is dit een geweldige tv voor zijn prijs.

Pluspunten

• Geweldig OLED scherm
  • Goed geluid

Minpunten

• Beeldreflectie

Sebastiaan 26-08-2024

Mooie TV met goede kleuren

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Heb de TV twee weken mogen testen. De eerste indruk is het beeldkwaliteit, mooi helder en goede kleuren.

Als je de handleiding leest is het uitpakken makkelijk met 2 personen.
Pootjes inschroeven en de TV kan worden geplaatst voor gebruik. De TV maakt een elektronisch geluidje wanneer die word aangezet, handig om te weten.

De TV setup kan worden geskipped, dus geen TV zender of internet is nodig.
Na het aansluiten van de TV kastje met HDMI kabel kun je de kabel via de bijgeleverde kabel management bracket verbergen achter de linker pootje. Zelfde kan ook worden gedaan aan de rechter kant met de stroomkabel. De stroomkabel is blijkbaar wel vervangbaar, nadat je een schroef loshaalt. De handleiding hiervoor kun je vinden op de LG website(PDF).
Op de website kun je ook het product informatie(PDF) vinden, daarin staat dat je minimaal 8 jaar lang reserve onderdelen kan krijgen.

Iedereen wil wel in de instellingen menu kijken, en die is best traag. Beetje geduld is nodig. Terwijl je wacht kun je genieten van het laad icoontje.
In de instelling van de TV zie je dat Dobly Vision en de AI software standaard uitstaan, deze heb ik ook uitgelaten. In de instellingen zegt LG dat AI functies problemen kunnen veroorzaken met auteursrechten materiaal.

TV kijken van je standaard provider word beter op deze TV, je krijgt goede kleuren en een betere helderheid.
Helderheid komt redelijk in de buurt van een lamp, dus ook al heb je geen gordijnen zal het beeld er goed uit zien. De kleuren zien eruit zoals het hoort en er zijn geen doffe kleuren aanwezig zoals met LCD's.
Het geluid wat je van de ingebouwde speakers krijgt kan ik als acceptabel vinden. Het geluid vult de ruimte maar verliest details.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • HDR gaat automatisch aan

Minpunten

• Speakers
  • Trage software voor instellingen

Nick Smits 26-08-2024

Mooie instap OLED TV

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

De LG OLED65B42LA biedt een schitterend OLED-paneel met indrukwekkend contrast en helderheid, waarbij reflecties minimaal zijn zolang de TV niet in direct zonlicht staat.

Wat deze TV echt onderscheidt, zijn de slimme functies. Het WebOS-besturingssysteem is intuïtief en snel, met een breed scala aan apps zoals Netflix, Disney+, en YouTube die allemaal supersnel werken. Zelf gebruik ik mijn Apple TV om Netflix etc te gebruiken. Dat is perfect omdat de TV ook beschikt over snelle HDMI verbindingen om Dolby Vision etc door te laten.

De geïntegreerde AI-functies, zoals spraakbesturing via Google Assistant en Alexa, voegen gemak toe en reageren snel, al is het voor mij persoonlijk niet noodzakelijk.

De “Levendig”-modus kan te verzadigd zijn, hier hoef je hem natuurlijk niet op te zetten en de Filmmaker-modus zorgt voor een pure kijkervaring zonder overbodige beeldbewerkingen.

Bij het ophangen van de TV moet je letten op de positie van de eARC HDMI-poort aan de achterkant, waarvoor een haakse HDMI-kabel nodig is.

Pluspunten

• Erg goed beeld
  • Snelle HDMI's

Minpunten

• HDMI niet op de zijkant
  • Matige speakers

Onvoldoende

Rebeccavdhvg 26-08-2024
  • Product getest

Goede tv voor standaard gebruik

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb de afgelopen weken deze tv mogen testen. De tv was goed en stevig verpakt. Misschien zelfs een beetje te goed, want de tv uit de doos halen was nog een hele klus. Volgens de instructie mag je de tv niet bij het scherm zelf vastpakken maar dat is onmogelijk, anders krijg je de tv niet uit de verpakking en kan je de steun er niet aan vastmaken. De tv installeren was even zoeken, want de instructies staan in de tv zelf. Er is geen papieren handleiding.

Hierna verliep alles soepel. Het aansluiten van apparaten ging eenvoudig: de tv herkent de apparaten en door de verbinding worden deze automatisch ingeschakeld als je het kanaal van het apparaat selecteert.

Het beeld van de tv is erg mooi, scherp en met heldere kleuren. Het geluid is acceptabel, maar als je de echte bioscoopervaring wil, zal je toch een aparte geluidsinstallatie erbij moeten nemen. De instellingen van beeld en geluid vind ik een beetje onduidelijk. Wat houden bijvoorbeeld alle opties in? Ook zie ik niet duidelijk een energiebesparende optie. Ondanks dit is het een mooie goede tv, die goed is voor dagelijks tv kijken.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Design
  • Eenvoudige installatie apparaten

Minpunten

• Geluidskwaliteit
  • Instructie

Cvkester 25-08-2024

Tv met scherp beeld

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

De LG OLED B4 is een prachtige TV met een mooie beeldkwaliteit. De TV start snel op en je kunt verschillende apps gebruiken om programma’s te zien. De TV heeft een dun design en wordt breder op het gedeelte waar de kabels in gaan. Er zou wel een soort van handvat aan mogen voor het ophangen van de TV. Eigenlijk zou je hier 3 man voor nodig hebben.

Het opstarten vonden wij wel een uitdaging. Het gebruik van de ‘thuis-hub’ die je ook met de ThinQ app zou kunnen gebruiken, is nog niet gelukt om in gebruik te nemen. Tijdens het starten werd er gevraagd naar de servicepostcode. Ik ben er nog niet achter wat ze hier bedoelen. Verschillende opties geprobeerd, maar de TV pakte dit niet. Dit is ook niet terug te vinden in de handleiding en helaas ook niet kunnen vinden op de site van LG. Omdat we het product hebben mogen testen hebben we nog niet de moeite genomen om contact op te nemen met LG. Je kunt wel gewoon op internet komen en gebruik maken van de chromecast. Dit werkt super snel, apps starten snel op.

Het beeldscherm is echt heel erg mooi. Zelfs de beeldkwaliteit van Dvd’s worden automatisch verbeterd. Het beeld oogt wat donker in het begin, maar de kwaliteit is haarscherp en heel fijn om naar te kijken. Zelfs bij de hoogste helderheid, blijft het scherm aan de donkere kant. Door het hoge contrast krijg je veel diepte in je scherm. Zelfs als er veel licht naar binnen valt, is het beeld nog steeds goed te zien en van mooie kwaliteit. Het geluid van de TV klinkt wat hol, maar wij kijken altijd al met een apart geluidsysteem, waardoor elk TV-geluid dit verschil zal geven. Voor een TV is het zeker een heel goede kwaliteit.

Pluspunten

• Haarscherp beeld
  • Levensecht

Minpunten

• Lastig vast te houden met ophangen aan beugel

b*******@l****** 24-08-2024
Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Het O-led scherm is prachtig helder en mooi contrast!
Functies werken super snel en heel handig te bedienen met de afstandsbediening doormidden van een “muis” zoals op en PC. Geluid is beter dan je gewend bent van een tv maar voor films is een soundbar wel nodig.
De TV komt zelf met suggesties voor het instellen van beeld kwaliteit bij het opstarten van bijv. Een film via Netflix o.i.d.
Hij is erg dun en mooi op te hangen.
Prijs kwaliteit is perfect!

Pluspunten

• Handig te bedienen
  • Erg helder
  • Mooi strak design

Minpunten

• Door glasplaat soms reflectie van licht

k**********@o********** 20-08-2024
Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Deze prachtige LG televisie Maakt het tv kijken geweldig. De tv is zeer makkelijk te installeren en je kan daarna meteen beginnen met tv kijken Ook kan je makkelijk je afstandsbediening van je modem om laten schakelen Naar de afstandsbediening van LG zodat je maar een afstandsbediening nodig hebt om tv te kijken. De beeldkwaliteit is haarscherp en veel diepte Ook als je iets oudere films kijkt Zie je het haar schep . Het enige minpuntje is het geluid Ook al zet ik de tv harder de Uitbalanceerde speakers we zijn niet zo geweldig als ik had gehoopt. Zo raad ik deze tv met deze afmeting zeker aan

s***********@g******** 18-08-2024
  • Product getest

Goede luxe TV waar ai nog verfijnd moet worden

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik heb dit product mogen testen. Mijn eerste gedachte toen ik hem binnen kreeg was dat 65 inch heel groot is voor mijn situatie. Ik zit zo'n 4 meter van het scherm af waardoor je je hoofd toch ver moet buigen om alle hoeken van het scherm goed te kunnen zien. Beeldkwaliteit is goed en zelfs oudere slechtere kwaliteit videos worden wat scherper door het gebruik van ai wat je aan en uit kan zetten. Bij donkere videos en films zie je dan wel regelmatig grijze lijnen die storend zijn. Daarbij zou ik dan persoonlijk de ai uitzetten. Het design is strak, als je de pootjes gebruikt moet je wel goed opletten hoe vast je de schroefjes doet want anders gaat de tv naar voren of achteren hellen. Het geluid is prima, het gebruiksgemak is helemaal top omdat je met de afstandsbediening ook in kan spreken om zoekopdrachten te doen en het is tegelijkertijd een cursor (zoals een wii controller ook werkt zegmaar). Smart TV functionaliteiten zijn ook compleet zover ik weet. Al met al echt wel een goede TV die ook iets meer luxe en comfort uitstraalt.

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • veel functionaliteiten

Minpunten

• ai kan nog beter
  • kan te groot zijn afhankelijk van je situatie

Mark K 15-08-2024
  • Product getest

Prachtige TV met geweldige beeldkwaliteit en handig functies

10,0
De afgelopen weken heb ik de LG OLED B4 televisie uitgebreid kunnen testen, en ik ben zeer tevreden met deze aankoop. Het slanke en minimalistische ontwerp maakt de tv een stijlvolle toevoeging aan elke kamer. De poten zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook stevige ondersteuning, wat zorgt voor extra stabiliteit.

Het 4K OLED-paneel levert een verbluffende beeldkwaliteit, met een ongelooflijke helderheid en levendige kleuren dankzij Dolby Vision HDR. De 100 Hz verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden, ideaal voor zowel sportevenementen als videogames. De AI Picture Wizard past het beeld automatisch aan op basis van je voorkeuren, en de Brightness Control zorgt ervoor dat het beeld altijd optimaal is, ongeacht de hoeveelheid omgevingslicht.

Het geluid van de tv is indrukwekkend en vult de kamer met rijk en helder geluid. Het WebOS-besturingssysteem werkt soepel en biedt toegang tot een breed scala aan applicaties, zoals Netflix, YouTube, en meer. De Magic Remote is gebruiksvriendelijk en kan als muis worden gebruikt, wat het navigeren door het menu eenvoudig maakt. Met de LG ThinQ-app kun je de tv via je telefoon bedienen, en de ondersteuning voor Chromecast en AirPlay maakt het eenvoudig om content vanaf andere apparaten te streamen.

Deze tv is qua helderheid een duidelijke verbetering ten opzichte van de B3 en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding voor de meeste huishoudens. De extra functies van de duurdere C4 en G4 zijn alleen nodig als je echt het allerbeste wilt of vaak tv kijkt in een kamer met veel daglicht. Het enige minpuntje is dat je een LG-account moet aanmaken om alle functies, zoals bediening via je telefoon, te kunnen gebruiken.

Pluspunten

• Slanke en minimalistische ontwerp
  • Geweldige beeldkwaliteit met hoge helderheid
  • Dolby Vision
  • Inuitief en uitgebreid besturingssysteem
  • Magic Remote en LG ThinQ applicatie

eddybonaire 14-08-2024

Prachtige televisie

Geschreven voor: LG OLED65B42LA

Ik had het voorrecht om de LG B4 televisie te testen, en ik ben over het algemeen erg onder de indruk.

Het ontwerp van de televisie is mooi, met slanke randen rondom het scherm. Het scherm zelf is opmerkelijk dun, met aan de achterkant een verdikking waar alle elektronica en speakers zijn ondergebracht. Het gewicht van de televisie is verrassend laag, wat handig is bij het plaatsen. Wel vond ik het monteren van de pootjes wat lastig; dit moet zeker met twee personen worden gedaan, net als het verplaatsen van de televisie.

De eerste installatie verliep soepel dankzij een eenvoudig stappenplan dat je door het proces leidt. Een klein obstakel was het kastje van de kabelleverancier; hoewel de televisie het apparaat herkende, bleef het systeem vragen om een postcode, wat in dit geval niet relevant was. Na dit kleine oponthoud was de installatie snel voltooid.

De interface van de televisie is gebruiksvriendelijk en redelijk goed naar eigen smaak in te delen. Wel zijn er een paar grote knoppen onderaan het scherm die je niet kunt verwijderen, wat ik als enigszins storend ervaar. Het aanbod van apps in de store is ruim voldoende, al mis ik persoonlijk de F1-app. Over het algemeen reageert de interface snel, hoewel sommige apps met veel data wat traag kunnen zijn. Een nadeel was dat na een software-update mijn dashboardindeling was gereset, waardoor ik alles opnieuw moest instellen.

Het beeld is superscherp, met prachtige kleuren en diep zwart. Standaard is het beeld voor ons iets aan de donkere kant, dus een paar aanpassingen waren nodig om het naar onze smaak af te stemmen. De kijkhoek is uitstekend; zelfs vanuit een schuine hoek blijft het beeld helder en scherp.

De afstandsbediening is eenvoudig en werkt over het algemeen goed. Een minpuntje is de 'OK'-knop, die ook functioneert als een scrollwiel, waardoor je snel per ongeluk de muisfunctie inschakelt. Dit kan irritant zijn, vooral omdat het gebeurt wanneer je niet precies recht op de knop drukt. Ook bij het wild oppakken of schudden van de afstandsbediening wordt deze modus geactiveerd. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om dit uit te schakelen.

De geluidskwaliteit is prima en helder, en het volume kan flink omhoog zonder vervorming.

De AI-functies zijn aanwezig, maar ik heb nog geen verschil gemerkt. Dit kan komen doordat ik de televisie nog niet lang genoeg gebruik, en mogelijk moet het systeem nog 'leren'. Hoe dit precies werkt, weet ik echter niet.

Pluspunten

• Design
  • Beeldkwaliteit
  • Geluid
  • Smart mogelijkheden

Minpunten

• Soms de afstandsbediening