We zijn een huishouden van 3. We kijken vaak filmpjes, films en luisteren naar muziek maar dit moest via een externe Chromecast. Op onze oude smart tv konden we de ingebouwde apps niet meer gebruiken, deze werden niet of slecht ondersteund . We zijn ons daarom gaan oriënteren op een andere smart televisie met meerdere mogelijkheden, maar ook met een groter scherm.
We hebben in het verleden meerdere Philips tv's gehad en waren hier altijd zeer tevreden over. De keuze voor deze Philips met OLED scherm en Ambi light was snel gemaakt want hij voldoet aan al onze wensen.
Bij het uitpakken van te tv kwamen we tot de conclusie dat we deze beter op een muurbeugel konden bevestigen, met de bijgeleverde poten kon deze niet goed op ons televisiemeubel staan.
Ook was het lastig om de externe apparatuur te bevestigen in de daarvoor bestemde HDMI poorten, dit is uiteindelijk wel gelukt.
De plastic beschermfolie die op het scherm zat geplakt voor tijdens het vervoer, was lastig te verwijderen.
Bij het opstarten waren we allemaal onder de indruk hoe helder het scherm was. Wel was het lastig om de afstandsbediening op de juiste manier te bedienen. Er zijn ook zoveel opties, maar naar een paar keer proberen was het geen probleem meer en had onze dochter het sneller in de gaten dan wij ouders.
Het instellen van de televisie ging als vanzelf. We konden deze helemaal instellen naar onze eigen wensen. We hebben ervoor gekozen om deze in eco stand te zetten, maar zelfs dan is het nog heel mooi kijken.
Het scherm blijft ook prachtig vanaf een hoek of op een grotere afstand. Met de 4k filmpjes op youtube lijkt het net alsof jij je in die wereld bevind, zo haarscherp is het beeld.
Wel vonden we het jammer dat de ingebouwde Alexa app niet op Nederlands ingesteld kan worden.
Ook is het fijn dat de televisie met je meedenkt, zo keek onze dochter vaker naar wat oudere kinderseries en werden deze ineens een stukje scherper gemaakt.
Wat ook handig is dat onze externe blue ray speler met de afstandsbediening van de televisie bediend kan worden. Hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt door onze dochter. Films kijken is zo een ware bioscoopbeleving .
Pluspunten
- uitgebreide afstandsbediening
- helder scherm
- tv past kijkgedrag aan
Minpunten
- slecht bereikbare HMDI poorten
- sommige apps niet in Nederlands in te stellen