Sinds 5 weken zijn wij in het in het bezit van de Beko BDFN26520XQ. Via Coolblue werd deze netjes geleverd op afgesproken tijdstip. Helaas was er geen verlengstuk meegeleverd (of optie hiervan aangegeven op de website) waardoor we deze zelf moesten instaleren, wat erg gemakkelijk ging.
Wat opvalt is dat de klep in iedere gewenste positie blijft staan zonder dat hij te snel omlaag ‘valt’. Het apparaat voelt verder goed stevig aan. Wat natuurlijk het meest belangrijke is van een vaatwasser, is het goed schoonmaken van je vaat. Daar zijn we met deze Beko zeer tevreden over. De glazen en het bestek kunnen weer als nieuw in je kast, en ook het meest hardnekkige vuil gaat moeiteloos uit de pannen. Wat daarbij ook heel prettig is, is dat de vaat nagenoeg na een programma droog is, dus je hoeft niet nog alles met je theedoek na te lopen.
Wat verder handig is aan deze vaatwasser is de speciale lade voor het bestek aan de bovenkant van de machine. Hierdoor wordt het bestek veel makkelijker schoon dan het bekende mandje in de onderste lade van elke andere vaatwasser die je doorgaans veel te vol propt en er altijd wel een kwak saus of yoghurt achterblijft. Qua geluidsniveau is het apparaat ook totaal niet storend. Het deel waarin de vaat wordt gedroogd is zelfs geheel geluidloos.
Een heel groot nadeel aan deze vaatwasser, is de onduidelijke gebruiksaanwijzing. Het is namelijk erg onduidelijk waar de bijbehorende icoontjes op het scherm voor dienen. Nu moet je maar een beetje gokken welke knop je in moet drukken die bij het programma hoort zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Na flink speuren online kwamen we er wel achter, maar erg jammer dat dit zo onduidelijk was
Pluspunten
- Geluidloos
- Zeer schone vaat
- Stevige klep
- Maakt goed schoon