Wij waren op zoek naar verkoeling 's avonds in bed omdat de slaapkamer op het zuiden ligt en het daar nog best warm kan worden. De torenventilator van Rowenta kwam hier net als geroepen. Hij heeft een mooi design en neemt niet teveel plek in beslag. Op de ronde (niet al te grote) voet blijft hij goed staan.
Deze ventilator zorgt lekker voor verkoeling - maar koelt niet de kamer af - dan moet je echt een arico aanschaffen. Maar een Airco is duurder en maakt een hoop herrie. Daarom hebben we deze ventilator gekocht.
De ventilator is op de laagste van de drie standen redelijk geluidloos en zorgt op een goede meter afstand voor een aangenaam briesje, zet je hem op stand 2 of 3, dan wordt deze toch wel wat luider, maar zeker nog goed genoeg om s'avonds met de timer functie nog een uurtje of 2 te laten draaien. Die is overigens ideaal, want als je eenmaal slaapt hem je dat ding zeker minder hard nodig.
De kabel aan de ventilator is lang genoeg, wat vooral fijn is, is dat je deze in de voet kunt oprollen/optrekken. Zoals de kabel van een stofzuiger zeg maar. Ook handig is het dat je de temperatuur in de ruimte op de ventilator kunt aflezen. Kun je een beetje inschatten of je nu een makkelijke of echte ...... nacht gaat krijgen :)
We zokm toe nu toe erg tevreden. Jammer genoeg zit er geen knoopcel batterij bij, voor de afstandbediening.
Pluspunten
- mooi design
- maakt weinig geluid
Minpunten
- geen batterij voor afstandsbediening
- iets aan de dure kant