Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van dit kijkertje. Het beeld van dit heel compacte kijkertje is mooi scherp en helder. De randonscherpte is pas merkbaar vlak bij de uiterste rand en is het gevolg van de veldkromming, niet door astigmatisme. Jonge mensen kunnen dat goed compenseren.
Bij zeer contrastrijke objecten tegen een lichte achtergrond is slechts een minieme kleurfout zichtbaar, het HD glas doet z'n werk goed.
Ook het scherpstelbereik is zeer ruim, zodat mensen met slechte ogen zonder bril ook op oneindig scherp kunnen stellen, maar ook dat voorwerpen op korte afstand scherp gesteld kunnen worden. Met bril waarnemen kan ook door de neerdraaibare oogschelpen.
De kijker heeft afdekdopjes aan de voor- en achterzijde die aan de kijker blijven hangen.
Wij hebben bewust voor de 32 mm versie gekozen i.v.m. het lage gewicht en het beoogde gebruik bij daglicht tijdens wandeltochten.
Onder de sterrenhemel zijn de sterren mooi scherp. Hier wreekt zicht wel de "maar 32mm objectieven" maar dat is dus een bewuste keuze i.v.m. het formaat en gewicht.
De prijs/kwaliteit verhouding is buitengewoon goed. Zoek je een kleine en compacte verrekijker? Zoek dan niet verder. Ik weet uit ervaring dat je voor een betere kijker vele honderden euro's meer zal moeten betalen.
Pluspunten
- prijs
- beeld
- levenslange garantie met zeer ruime dekking
Minpunten
- kies voor astronomie een maatje groter