Heel graag wilde ik een modernere stoomreiniger proberen dan we al hadden. Toen deze voorbij kwam in het te testen overzicht heb ik me direct ingeschreven en goed gemotiveerd waarom en mocht het uiteindelijk dus testen!!.
Inmiddels ben ik druk aan het testen op verschillende materialen en uit aan het vinden welke accessoires waarvoor dienen en ook echt handig zijn.
Als eerste ben ik aan de slag gegaan met de SteamIt met handschoen. Na het water met een maatbeker netjes afgepast te hebben en het apparaat ingeplugd in het stopcontact en aan geschakeld was het heel snel op temperatuur en gebruiksklaar.
De douchewanden en spiegels zijn nog nooit echt clean geworden met diverse schoonmaakmiddeltjes, zeem en trekker dus ik moet zeggen dat met na de stoombeurt nadrogen met een hydrofieldoek het echt goed gelukt is.
Daarna voor alle plavuizen en pvc vloeren in keuken hal en natte ruimtes de stomer ingezet met blauwe fluffy doek waarmee ook een heel mooi resultaat geboekt is streeploos schoon met weinig water. Tenslotte zit er maar een halve liter in het reservoir maar daar kun je echt flink wat meters mee stomen wat me positief verbaasd heeft.
Omdat we best grote ruimtes in huis hebben was het altijd lastig om met welk apparaat dan ook de hele ruimte te kunnen bereiken zonder steeds van stopcontact te wisselen. Voor een stofzuiger is dat nog niet zo erg maar een stomer die opnieuw op temperatuur moet komen en daar tijd voor nodig heeft is dat niet zo handig. Dit apparaat heeft een snoer van 8 meter!!
Ideaal dus maar tegelijk kan ik het ook als nadeel benoemen omdat ik een soort oprol systeem mis. Zodra het complete snoer is uitgerold ga je er over struikelen als je het weer korter zou willen of je moet het steeds af en op rollen.
Ook wel goed om te benoemen dat aan elk doekje of textielen wisser een flap zit waarmee deze als het nog warm is veilig te verwijderen is, lekker stevig en duidelijk zichtbaar.
Zodra ik even tijd heb ga ik mijn oosterse tapijten eens proberen te reinigen omdat dat ook moet kunnen maar daarover volgende keer..
Ik kan deze vloerreiniger enorm aanraden. Het is even uitvinden welk accessoires waarvoor ingezet moet worden. De omschrijving in het boekje is echt wel een uitzoek klusje. Er staat meer beschreven over veiligheid dan over wat je er mee kunt en welk hulpje je daarvoor zou kunnen kiezen dat is wat ik een beetje jammer vind dat zou tijd schelen als het wel ruim beschreven zou zijn met voorbeelden en eventueel plaatjes of fotos.
Al met al zeer zeker aan te bevelen, het scheelt veel schoonmaakmiddelen, gebruikt weinig water, is snel op temperatuur, biedt veel mogelijkheden en heeft een bijzonder lang en stevig snoer
Pluspunten
- veel accessoires
- lang snoer
Minpunten
- geen snoer oprolsysteem
- beknopte handleiding