Ik heb de Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless voor een paar weken mogen testen. Toen ik het apparaat zag wilde ik ook graag testen in hoeverre het apparaat een huishouden met mensen met lange haren aan kan. Ik worstel namelijk altijd met stofzuigers waar de haren rondom de borstel blijven zitten. De Kärcher Floor cleaner beweerde dit aan te kunnen.
Ik had besloten deze floorcleaner een goede krachttest te geven door een aantal weken de vloer niet schoon te maken. Niet met de stofzuiger, niet met een bezem en uiteraard geen dweil.
In eerste instantie was ik een beetje geïntimideerd door het apparaat, het ziet er best indrukwekkend uit. Het is wat zwaar maar erg robuust. Het in elkaar zetten van het apparaat was heel gemakkelijk. De rolletjes op het apparaat plaatsen was duidelijk door de kleurcodering.
Kärcher heeft overal aan gedacht. Er zat een klein flesje schoonmaakmiddel bij en de quickstart manual was heel helder.
Nadat ik even tijd heb genomen het product te begrijpen is het heel ingenieus. De steel kan rechtop blijven staan, dus hoeft het apparaat niet constant ergens tegenaan te leunen als je even je handen vrij moet hebben.
Het apparaat maakt weinig geluid, veel minder dan de gemiddelde stofzuiger. Op het moment dat je het apparaat aan zet merk je hoe gemakkelijk het is. Doordat de rolletjes tegen elkaar in bewegen lijkt het alsof het apparaat zweeft.
Het kost weinig kracht om te gebruiken en glijdt met gemak door je hele huis. Hierdoor is het schoonmaken erg leuk.
De batterijduur is meer dan genoeg voor mijn 85m2 appartement.
Er lagen wat kruimels en uitgedroogde stukjes voedselrestjes in de keuken, deze floorcleaner maakte daar korte metten mee. Kleine hoopjes zand waar de schoenen staan, geen probleem. Ik was blij verrast hoe gemakkelijk en hoe schoon mijn vloer werd.
Nu was mijn grootste angst dat de lange haren het apparaat onbruikbaar zouden maken.
Na de eerste kamer zat er inderdaad wat haar rondom de rollers. Dit komt omdat ik en mijn vriend erg lange haren hebben. Ik weet zeker dat als je geen lang haar hebt, dat dit geen probleem gaat zijn. De rollers zijn vrij groot dus de borstels achter de rollers vangen het meeste haar op.
Er zat een klein borsteltje met een haakje inbegrepen, met het haakje was het heel gemakkelijk om het haar te verwijderen. Ook zat er wat haar om het apparaat waar je de rolletjes aan bevestigt, maar ook dit was niet heel lastig te verwijderen. Zelfs met wat haar rondom de rollers werkt het apparaat goed. Ik heb ervoor gekozen het haar eraf te halen en even snel met een siliconen bezem de andere kamers bij langs te gaan om het meeste haar te verwijderen.
Mijn vloeren werden zo prachtig gelijkmatig schoon en het vieze water weggooien was heel gemakkelijk.
Na gebruik kan het apparaat zichzelf reinigen en kan je de rollers met de hand wassen of in de wasmachine doen, ideaal.
Al met al vind ik het schoonmaken met dit apparaat heel leuk. Het is niet zo arbeidsintensief als met een traditionele mop. Ook heb ik het idee dat mijn vloer veel schoner wordt, omdat je niet steeds vies water gebruikt. Ik stel dweilen vaak uit, omdat je moet stofzuigen én dweilen, maar met de Kärcher Floor Cleaner kan dat in één keer en heb je echt een heel goed resultaat.
Het apparaat is niet goedkoop, maar voor de prijs vind ik wel dat Kärcher een kwalitatief product biedt. Echter kan ik niet beoordelen hoe lang de rollers goed blijven, zo lang heb ik het nog niet kunnen testen.
Dit apparaat biedt naar mijn ervaring veel gebruiksgemak en ik raad het zeker aan als je schone vloeren belangrijk vindt.
Pluspunten
- Reinigt goed
- Schoon water reservoir los van vies water
- Licht in gebruik, glijdt over de vloer met gemak
- Hoeft niet te stofzuigen vooraf
- Minder arbeidsintensief dan dweilen
Minpunten
- Hele lange haren blijven soms om de roller zitten