Ik heb deze wasmachine mogen testen tegen een gereduceerd tarief. Hiervoor had ik een behoorlijk bejaarde Miele, die niet stuk te krijgen was.
Ik ben aangenaam verrast door deze AEG machine.
Het design vind ik mooi, de machine heeft een stoere uitstraling. Het bedieningspaneel is erg makkelijk in gebruik. Met een draaiknop en slechts een paar knopjes is de bediening heel vanzelfsprekend. Heel fijn als je ook je kinderen wilt leren de was te doen. Er is een uitgebreide keuze aan wasprogramma's, maar dat wijst zichzelf.
De deuropening is relatief groot waardoor het in- en uitladen van de was heel makkelijk gaat.
De trommel heeft een inhoudsvermogen van 9 kg waardoor je grote wassen kunt draaien. Ideaal in een huishouden vol opgroeiende pubers.
De machine weegt het gewicht van het wasgoed en past de wastijd aan het aantal kilo's aan.
Tijdens het wassen hoor ik de machine bijna niet. Het centrifugeren gaat ook relatief stil. De wasmachine staat in de bijkeuken en in de aangrenzende kamer hoor ik vrijwel niets.
Als ik dan toch een puntje van (opbouwende) kritiek zou moeten leveren zou ik de lade voor het wasmiddel willen noemen. Je kunt door middel van een schuifje vloeibaar wasmiddel in het bakje doen. Deze wordt met de waterstroom omhoog omhoog geduwd waardoor het was middel de trommel in stroomt. Helaas is het wasmiddel dat ik gebruik best dun en sijpelt onder het schuifje door. Ik wacht met het toedienen van het wasmiddel tot de wasmachine begint. Dit zou je kunnen oplossen door een wasbol te gebruiken in de trommel of pods te gebruiken.
De was komt er fris en schoon weer uit.
Al met al een een vooruitgang op mijn vorige machine en ben ik zeer tevreden over het resultaat.
Pluspunten
- makkelijk te bedienen
- grote opening
- grote inhoudt van de trommel
- geluid
Minpunten
- schuifje voor vloeibaar wasmiddel