Ik had al een jaar of 7 à 8 een Hozelock Aquaforce 8000 en die beviel me best. Je kunt het pomphuis makkelijk en zonder gereedschap openmaken en schoonmaken. De constructie van pomp en pomphuis is degelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat daarbij wat kapot gaat. Dat schoonmaken doe ik regelmatig, omdat het grove vuil netjes in de zeef van het pomphuis achterblijft en zodoende niet naar mijn drukfilter gepompt wordt. Alleen vond ik de laatste tijd dat de capaciteit begon af te nemen. De hoeveelheid water leek wel gehalveerd. Dat leek me na zoveel jaren trouwe dienst niet zo vreemd, dus heb ik exact dezelfde teruggekocht. Dat gaf me de gelegenheid om de capaciteit van de oude en de nieuwe pomp te vergelijken. Ik heb ze allebei onbelast laten draaien en zag weinig verschil, hooguit zo'n 10 - 20 %. Nadat ik de nieuwe pomp had geïnstalleerd en op mijn drukfilter had aangesloten bleek dat de hoeveelheid water ook niet zo veel meer was dan met de oude pomp. Conclusie: de oude pomp was nog lang niet versleten, maar het drukfilter is de boosdoener. Blijkbaar heeft het filter een flink hogere weerstand dan voorheen. Ik heb de oude pomp dus maar bewaard. Mocht over een jaar of 10 de nieuwe pomp toch de geest geven, dan zet ik gewoon de oude pomp weer aan het werk. Die gaat dan vast nog wel een paar jaartjes mee.
Pluspunten
- Degelijke constructie
- Openmaken zonder gereedschap
- Betrouwbaar