Ik ben altijd een trouwe Oral-B gebruiker geweest en heb van alles gehad op het gebied van hun tandenborstels. Maar nu ben ik voor het eerst echt verrast door een tandenborstel, en die eer gaat naar deze Oral-B iO series 7S. Het is echt een compleet nieuwe poetservaring. De set-up is super simpel, het spreek voor zich als je de app download. Zodra je de tandenborstel aanzet, lacht hij je toe! Je ochtend begint goed als je tandenborstel je een goedemorgen wenst.
De app werkt dus super goed, de integratie in combinatie met het display op de tandenborstel, het geluidsniveau en de verschillende programma’s maken het echt tot een absolute top product. Ik had niet verwacht dat een nieuwe tandenborstel ook echt een verschil kon laten zien. Door het design met display is het ook echt een soort eyecatcher op je badkamermeubel of spiegelplankje, dus je hoeft hem niet uit het zicht op te bergen. ''Nadeel'' van het nieuwe design is wel dat er ook de lader werd vernieuwd, en je dus niet meer de universele laders kan gebruiken van de oudere modellen. Opzich is dat geen probleem, want hij laadt veel sneller op (je kan dit goed volgen op het display, en duurt ongeveer 3 uur) maar als je partner bijvoorbeeld een ander model heeft moet je ook 2 laders in je badkamer plaatsen. Daarom zou ik wel aanraden eentje met 2 body's aan te schaffen. Uiteraard geeft de tandenborstel dus aan als hij bijna leeg is op het display en ook door middel van een druksignaal.
Als je aan het poetsen bent met de app kan je zien hoe ver je bent met poetsen, door middel van 6 zones je in je mond. Een weergave van een rij tanden geeft aan waar reeds voldoende gepoetst hebt en waar nog niet. Ik vond dit echt een goeie motivatie om lang genoeg te poetsen, want als je eerder stopt krijg je een slecht cijfer en wie wilt dat nou! Daarnaast krijg je leuke badges en beloningen. De druksensor op de borstel geeft uiteraard aan of je te hard poetst, en de app geeft een waarschuwing in beeld. Op deze versie zijn een aantal programma's beschikbaar zoals dagelijks poetsen, wittere tanden, intensief en gevoelig. Dit kan dus helpen om bepaalde zones op een andere manier te poetsen/behandelen wat dus helpt om je poetsproces te verbeteren. Als laatste vond ik dat deze borstel door middel van de nieuwe magnetische overbrenging echt heel veel stiller is. Bij andere modellen werkt de techniek door een motortje, maar dat zit hier dus niet in. Tussen de body en de borstel worden bewegingen door magneten overgebracht, en dat maakt nauwelijks geluid. Daardoor is de borstel natuurlijk ook minder gevoelig voor storingen!
De reisetui is verder gewoon een soort doosje, daar valt verder weinig aan toe te voegen. Doet wat het moet doen! Kortom een super hightech tandenborstel, die je poetservaring echt verbetert! Ook als je niet van technische snufjes zoals de app houdt, is het nog steeds aan te raden een model zoals deze aan te schaffen vanwege het geluid en de functies die aanwezig zijn op de borstel, daar deze ook zonder app te gebruiken zijn door het mooie display.
Pluspunten
- Stil
- Mooi design
- Functies
- Zeer licht
Minpunten
- Vereist nieuw soort borstel
- Kan niet worden gebruikt met ouder type opladers