Oral-B iO - 7s - Elektrische Tandenborstel Wit Powered By Braun - Reviews

Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 35 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Oral-B iO - 7s - Elektrische Tandenborstel Wit Powered By Braun op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

8,8

Maarten Koek-van Maris 06-08-2023
  • Product gekocht

Prima tandenborstel, maar Bluetooth werkt niet

6,0
De tandenborstel poets fijn, maar tijdens het poetsen lekt het wel fors. Ligt ook goed in de hand. Echter de Bluetooth functie is slecht. Heel af en toe krijg ik contact met te app. Als ik mijn telefoon opnieuw opstart, dan lukt de verbinding wel. Ik heb een nieuwe Samsung Galaxy en dus een nieuwe Oral-B IO. De klachten over de Bluetooth verbinding zijn niet nieuw, gezien de reviews op Google play. In de handleiding staat een telefoonnummer, als ik die bel, dan krijg in 1800 nummerinformatie voor 1€ per minuut. Het blijkt het Amerikaanse nummer te zijn, men heeft dus niet de moeite genomen om het nummer van de Nederlandse klantenservice te vermelden, als die al bestaat. Op de website kan je ook geen contact krijgen met Oral B om je klacht te deponeren. Op de Android app staat een e-mail adres van de ontwikkelaar Proctorcamble@gmail.com, en dat e-mail adres wordt niet bemand, ik krijg een mailtje terug dat ik naar de website moet. Een Engelse website vol met cookies en loops voordat je bij de contactpagina kan komen, die vervolgens weer je terugstuurt naar… de contactpagina. Product is aardig, maar klantenservice is heel slecht.

Pluspunten

• Prima borstel
  • Schoon gebit

Minpunten

• Bluetooth
  • Klantenservice
  • Lekt bij het poetsen over je hand

Voldoende
Voldoende

Julia 28-08-2020

Voor de design liefhebber

10,0
Een hi-tech tandenborstel, zo werd deze omschreven bij de lancering. Dat klopt helemaal! Door het mooie design zet je deze tandenborstel het liefst gewoon bij je wastafel om te pronken. Je moet wel speciale opzetstukjes kopen. Er zit een schermpje op de tandenborstel dat aangeeft hoelang je al aan het poetsen bent en hoe goed je hebt gepoetst. Het schermpje is tijdens het poetsen zelf niet zo goed te zien, daarom kijk ik op de app mee naar de tijd. Super handig! Ook geeft de tandenborstel telkens een signaal als er 30 seconden voorbij zijn. Zo wordt het bijna onmogelijk om korter dan 2 minuten te poetsen. Mijn tanden voelen net zo schoon als wanneer ik naar de mondhygieniste ben geweest, heerlijk! De batterij gaat lang mee en opladen is ook geen straf met de luxe bijgeleverde oplader.

Pluspunten

• Design
  • Techniek

Toon 26-08-2020

luxe tandenborstel

Ik heb sinds enkele weken de Oral B iO Series 7S in gebruik en ben er erg tevreden over. De tandenborstel is lichter dan mijn vorige en reinigt mijn gebit beter. Ik heb minder last van tandplak en mijn tanden voelen gladder aan. Ik vind het een uitkomst dat je m.b.v. een app kunt zien je poetsresultaat ziet. De tandenborstel laat snel op en heeft een mooi design. Een aanrader!

Pluspunten

• mooi design
  • handige app

Minpunten

• dure borstel

Daniel 07-08-2020

Oral B tandenborstel

Ik heb deze tandenborstel van Oral-b mogen testen. Wat mij als eerste opviel was het mooie led scherm waarop je kan instellen hoe je wilt poetsen. Zo kun je voor iedere gebit het gewenste poetsbeurt instellen. Ook de borstel is anders dan zijn voorganger, de kwaliteit van de borstel is erg hoog. Tijdens het poetsen geeft het apparaat aan of je met de juiste kracht poetst. Ook de app kun je hierbij goed gebruiken om te zien of je alle tanden goed hebt gepoetst. De oplaadtijd is erg kort en de duur van een volle batterij is tenminste 2 weken op basis van 2 keer per dag poetsen. Kortom een geweldige tandenborstel die je naar een hoger niveau van poetsen brengt doormidden van de app en diverse opties die je hebt op de borstel. Ik dacht dat ik altijd goed poetste maar nu met deze borstel ben ik erachter gekomen dat ik te kort poetste, te hard en niet alle tanden goed poets!

Pluspunten

• Gebruik van app
  • Batterij duur
  • Mooie led scherm
  • Geeft aan of je te hard poetst

Minpunten

• Geen enkele

Karin214 06-08-2020

Super tandenborstel

Wat een fijne tandenborstel hij is veel stiller dan de voorgaande modellen, ook zitten er verschillende functie op deze heb ik na een paar dagen testen allemaal kunnen gebruiken. Het lijkt net of ik bij de Mondhygnieste vandaan kom ,hij poetst veel beter dan mijn oude borstel ook vind ik het model erg aantrekkelijk en ligt fijn in de hand. Ook vind ik de app erg fijn zo kun je zien wanneer je borsteltje vernieuwd moet worden, of waar je nog wat beter moet poetsen.

Pluspunten

• Stiller
  • Grondigere schoonmaak

Minpunten

• Prijs

Danielle Beukman 27-07-2020
  • Product getest

Mooi design, prettig in gebruik

Afgelopen twee weken heb ik deze tandenborstel kunnen testen en ben ik er achter gekomen dat het een fijn apparaat is. Het design is ontzettend mooi, je kan zelfs verschillende licht kleurtjes kiezen, het kopje van de tandenborstel past op het opzetstukje, het apparaat is goed schoon te houden en de trillingen/draaiingen van de tandenborstel zijn prettiger dan mijn vorige tandenborstel. Een nadeel is dat de kopstukjes wel echt heel erg anders zijn dan die van de gemiddelde elektrische tandenborstel, zijn dus erg specifiek om aan te schaffen. Ook goed te koppelen aan je mobiel. Je kan dan letterlijk zien wat je allemaal al hebt gehad met poetsen en het wordt dan steeds witter. Leuk om eens uit te proberen. Op de tandenborstel zelf zit een timer en na elke halve minuut geeft het een seintje om te gaan wisselen van kant. Als je het geld voor een elektrische neer wilt leggen is dit absoluut een aanrader!

Pluspunten

• Design
  • App/Bluetooth
  • Fijne draaiing
  • Goed schoon te houden

Minpunten

• Speciale kopjes

Marianne van de Werken - Elzen 26-07-2020

Een innovatieve tandenborstel

Waar ik me bij Oral-B steeds weer over verbaas, is hoe ze elke keer opnieuw een tandenborstel weten te ontwikkelen die toch weer meerwaarde heeft ten opzichte van zijn voorganger. Twee jaar geleden startte ik met (toen) een van de nieuwste modellen en nu testte ik de iO 7S. Dit model blijkt nog weer net iets beter. Zo synchroniseert hij via bluetooth met de Oral-B-app en hierdoor houdt hij precies bij waar in je mond je aan het poetsen bent en geeft hij informatie over de poetsdruk. Ook mijn vorige tandenborstel synchroniseerde met de app, maar dan kon je enkel bijhouden hoelang je aan het poetsen was en nu dus ook hoe goed je poetst. Voor mij was dit een eyeopener, omdat ik blijkbaar bepaalde plekken in mijn poetsroutine oversloeg. De tandenborstel trilt na 30 seconden, maar als je poetst met de app aan, dan doet hij dit niet. Dit vind ik wel jammer, want je probeert toch ‘blind’ te poetsen en pas naar de app te kijken hoe goed je gepoetst hebt als je voor je gevoel klaar bent. Zo’n trilling helpt je om op tijd over te schakelen naar een ander deel van je mond. De tandenborstel geeft geregeld een melding hoe vol de batterij nog is, zodat je tijdig kunt gaan opladen. Met een volle batterij doe ik, met 2x 2,5 minuut poetsen per dag, meer dan een week.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Tijdsindicatie
  • Synchroniseert met de app

Minpunten

• Te veel mogelijkheden

Henny 26-07-2020

Gebruiksvriendelijke tandenborstel

Ik heb de Oral-B 7s tandenborstel nu ruim een week in gebruik.
Poetsen bevalt erg goed. De juiste druk op de tanden wordt aangegeven en de 2 minuten timers stimuleert om langer te poetsen. Ik had al een oude elektrische tandenborstel. Kan nog weinig verschil in resultaat zien van mijn gebit. Maar het poetsen zelf is veel fijner.
Tandenborstel is mooi en ligt lekker in de hand.
Na ca. 18 poetsbeurten is de batterij nog voor 30% gevuld.
Ik kan niet goed overweg met de app.

Pluspunten

• Licht van gewicht
  • Prettig bij het poetsen
  • Geen ribbels dus goed schoon te houden
  • Batterij gaat lang mee

Minpunten

• Gebruik van de app

Judith-Anna 24-07-2020

Zeer prettige tandenborstel

Het eerste wat opvalt aan de tandenborstel van Oral-B is het mooie design. Met name het display valt hierin op. Daarnaast vind ik het erg prettig dat het oplaadstation zo klein is, dat scheelt ruimte op het badkamerplankje. Ondanks het kleine oplaadstation is de tandenborstel erg snel opgeladen, bij mij in minder dan 3 uur.
In combinatie met de Oral-B app zorgt de tandenborstel voor een enorm schoon tandgevoel. Dit omdat je in de app goed kunt volgen waar je nog moet poetsen.De verschillende poetsstanden en poetsdruksensor zorgen ervoor dat je écht goed poetst, zonder te veel druk op je tanden/tandvlees te leggen.
Kortom; Ik vind het een enorm prettige tandenborstel. Hij ligt fijn in de hand en is makkelijk mee te nemen op reis. Een aanrader!

Pluspunten

• Goede accuduur
  • Reinigt erg goed
  • Ligt gemakkelijk in de hand

Younes 24-07-2020
  • Product getest

Mooie/goede tandenborstel met wat verbetepunten

7,0
Ik ben al met al tevreden met de elektrische tandenborstel. Ik moest in het begin wel ff wennen, omdat er een ander soort opzetborstel op zit dan ik zelf gewend ben. Tijdens het testen van de tandenborstel ben ik erachter gekomen dat deze tandenborstel verschillende poets mogelijkheden heeft. Die zijn ook gemakkelijk te kiezen via het menu en mooie scherm.
Het heeft ook een handige led lamp die aangeeft wanneer je te zacht of te hard drukt/poetst. Hij kleurt namelijk wit als je te zacht drukt, groen als je goed zit en rood als je te hard drukt.
Er zit verder Reisetui bij. Handig voor als je een weekendje weg gaat.
Over de Oral B app ben ik minder positief te spreken. De app vraagt best veel toegang tot gegevens op je telefoon waaronder je GPS locatie. Dat lijkt mij niet echt nodig. Maar het frustrerende van alles is dat bij mij de app met geen mogelijkheid de tandenborstel weet te herkennen. Er viel dus geen verbinding te maken via Bluetooth. In de app store kwam ik hier trouwens meerdere klachten over tegen.
De batterijduur is best goed. Na 5 minuten poetsen heb je nog 80% batterij over. De tandenborstel stopt automatisch na 5 minuten poetsen. Ben je dan nog niet klaar dan kun je verder gaan door nogmaals op de aan/uit knop te drukken.
Wat ik verder ook een minpuntje vind is dat de reguliere Oral B opzetborstels niet te gebruiken zijn op deze tandenborstels. Mijn voorraadje Oral B Cross action opzetborstels zijn dus helaas niet te gebruiken in combinatie met deze tandenborstel. Dat is best jammer. Over het algemeen ben ik dus tevreden met deze tandenborstel. Ik hoop dat Oral-B de klachten over de app nog wel meeneemt in de verdere ontwikkelingen.

• Snel opgeladen
  • Lange batterijduur
  • Verschillende poets mogelijkheden
  • Goed poetsresultaat

Minpunten

• "Oude" Oral B opzetborstels niet te gebruiken
  • Oral B app vraagt veel gegevens
  • Oral B app werkt niet naar behoren

Poetser 23-07-2020
  • Product getest

Een tandenborstel met app en ledschermpje? Dat is toch helemaal niet nodig? Maar na het eerste gebruik is mijn sceptische blik toch een beetje bijgedraaid.
Het geïntegreerde OLED scherm in het handvat van de ORAL-B iO series 7 borstel is toch best aangenaam en via de drukknoppen onder en boven het scherm kun je op een overzichtelijke manier kiezen tussen de verschillende poetsstanden.

De ORAL-B app voor je telefoon registreert realtime je poetsactiviteit en maakt dit inzichtelijk door het geven van 'poetsscores'. Als er te hard wordt gepoetst wordt de led-verlichting in de borstel direct rood. Dit als aanweizing dat er te hard wordt gepoetst.

Ook zie je tijdens het poetsen in de app welke plekken in je mond je wellicht minder hebt gepoetst. Dit is een handige functie om je mond gelijkmatig te behandelen.

De borstel zelf ligt goed in de hand en voelt aan zoals een hoogwaardige tandenborstel zou moeten aanvoelen. De ronde borstelkop komt makkelijk bij elke plek in je mond. Ook fijn is dat je aan het eind van de poets beurt een reminder krijgt voor extra mondverzorgings handelingen zoals het spoelen met mondwater en flossen.

Resultaat: Super schone en gladde tanden.
Al met al een fijne borstel!

Pluspunten

• Poetsondersteuning
  • Verschillende poets functies
  • Batterij gaat sowieso een week mee
  • Reminder voor verdere mondverzorging (mondspoelen)

Minpunten

• Poetsondersteuing enkel met verbonden app
  • Nog geen extra opzet borstels te koop

RLdV 22-07-2020
  • Product getest

Mooi design en zeer fijn gebruik i.c.m. De app

Het openmaken van de doos was al een ware beleving door de zeer mooie en luxe verpakking waarin de tandenborstel zit. De tandenborstel zelf heeft ook een zeer luxe uitstraling door het moderne design met een display. Het instellen van de tandenborstel is zeer gemakkelijk. Na het uitpakken van de tandenborstel was deze al voor 60% opgeladen. Het duurde vervolgens een klein uur om deze volledig op te laden. Oral B belooft een volledige oplaad tijd van maar 3 uur, maar dit heb ik zelf nog niet kunnen ondervinden. Daarnaast zou de batterijduur van de tandenborstel een stuk langer zijn dan de vorige oral B borstels.

Zoals hierboven vermeld, vind ik de tandenborstel er erg mooi uitzien. Echter door de gladde afwerking van het handvat ervaar ik minder grip erop, waardoor deze gemakkelijker door de hand glijd.

Het display vind ik een leuke toevoeging. Deze gaat aan wanneer je de tandenborstel oppakt en hierop is te zien hoe vol de tandenborstel nog is en kun je kiezen tussen 5 verschillende poetsstanden.

Tijdens het testen van de tandenborstel merkte ik dat de borstel veel zachter aanvoelt en dat de trillingen van de tandenborstel heel anders zijn dan van andere Oral B tandenborstels. Het zijn zachtere trillingen, wat zorgt voor een prettigere ervaring. Je mond trilt hierdoor niet zo mee en het geluid is zachter. De opzet borstel is wel een stuk groter dan zijn voorgangers, hier moet ik nog erg aan wennen. Verder vind ik het een super handige toevoeging dat deze sensor niet alleen aangeeft of je te hard poetst, maar ook of je te zacht poetst.

Het gebruik in combinatie met de app is een leuke toevoeging. De app verteld je precies of je alle gedeeltes van je gebit genoeg hebt gepoetst en je krijgt tips a.d.h.v. je poetsgedrag. De app blijf ik zeker gebruiken omdat ik denk dat ik hiermee mijn poets gewoontes kan verbeteren.

Al met al ben ik heel blij met deze tandenborstel en zou ik hem zeker aanraden. De negatieve punten zijn namelijk maar klein en een kwestie van gewenning.

Pluspunten

• Design
  • Sensor
  • App
  • Zachtere trillingen

Minpunten

• Slechte grip op handvat
  • Grootte borstel

Derya 21-07-2020

Prima

10,0
Een flinke vooruitgang op het gebied van elektrisch poetsen! De trilling is anders dan andere elektrische tandenborstels en het apparaat produceert minder geluid. Omdat de trillingen sterker zijn, hoef je wat mij betreft minder lang te poetsen. Tijdens het testen van de borstel en de app heb ik geen minpunten kunnen vinden.

MartijnH 19-07-2020

Fijne borstel!

Het klinkt hartstikke cheesy, maar het plezier begint hier al bij de doos. Je ziet een vormgeving die hartstikke strak is.. en dat spreekt me toevallig heel erg aan. Het heeft de uitstraling van een echt luxeproduct. De kleur wit past hier dan ook heel erg goed bij.

Deze borstel verving mijn iets oudere (ook elektrische) Oral-B borstel en hoewel je zou zeggen dat “iedere borstel toch vergelijkbaar is”, viel dat bij dit exemplaar echt hartstikke mee.

De Oral-B iOS Series 7S laadt in tegenstelling tot mijn vorige heel snel op en heeft veel verschillende poetsstanden. Ook de bijbehorende app is een mooie aanvulling, al merk ik dat ik de app steeds minder gebruik. Vaak ga ik simpelweg voor het poetsen.

Mooie “eenvoudige” functies die mijn vorige borstel niet had, maar deze wel.. is de waarschuwing bij te stevig kracht zetten. Je wordt actief gewaarschuwd, maar krijgt ook een signaal wanneer je wel de juiste druk uitoefent.

Het valt me op dat geadverteerd wordt met “minder” geluid, maar die ervaring heb ik niet echt. Het is niet storend, maar het is niet “stil”.

Het resultaat van een poetsbeurt zijn gladde schone tanden, een erg fijn gevoel! Dat er nog veel te winnen was in tandenborstelland bleek met dit exemplaar. Ben blij dat ik dit exemplaar heb mogen testen, want dit is voor mij echt een winnaar.

Pluspunten

• Accuduur
  • Design
  • Verschillende standen

Minpunten

• Geluid

Elisanne 19-07-2020
  • Product getest

Tandverzorging is voor mij heel belangrijk. Zelf poets ik al een tijd elektrisch, dus dat is voor mij niet nieuw. Tijdens het testen van dit apparaat kwam ik erachter dat deze als het ware trilt op je tanden in plaats van rondjes draait. Hier moest ik in het begin even aan wennen, maar het bevalt me nu wel. Na het tandenpoetsen heb ik een fris en schoon gevoel. Bovendien ziet hij er heel mooi uit, is het fijn dat hij meerdere opties heeft en het is cool om hem te verbinden met de bijbehorende applicatie op je telefoon die je meer informatie geeft over je poetsgedrag. Ook vind ik het zelf fijn dat de accu snel oplaadt en dan lang meegaat. Fijne borstel!

• Fijne accu

Minpunten

• Trilt in plaats van draait, beetje gek

Remco Visser 17-07-2020

Oral-b IO series 7s

Na enkele jaren hield mijn Oral-B vitality ermee op! Tijd voor een nieuwe elektrische tandenborstel. Ik heb de Oral-B io series 7s getest. Deze tandenborstel ziet er heel mooi uit. Een display met mooie grafische iconen geeft aan welke van de 7 poststranden je gebruikt. Als je te hard drukt met de tandeborstel dan tandenborstel kleurt de blauwe lichtgevende ring naar rood. de batterij gaat lang mee en door de telefoon aan een app te koppelen wordt tandenpoetsen nog leuker.
De app begeleidt je door het poetsprogramma waardoor alle kwadranten genoeg aandacht krijgen. Als je lang genoeg hebt gepoetst geeft het display de tijd aan een smiley. Hij wenst je vervolgens goede nacht en in de ochtend goede morgen.

De tandenborstel is mooi vormgegeven en heeft een moderne uitstraling. Hij ligt prettig in de hand alleen voelt hij wel een beetje glad. Zeker als je het vergelijkt met een oudere Oral-b tandenborstel die vaak rubber in het handvat heeft wat zorgt voor meer grip.

Al met al een hele fijne tandenborstel, hier kan ik weer jaren mee vooruit!

Pluspunten

• Lange accuduur
  • Mooi grafisch display

Minpunten

• Gladde behuizing

HYTang 17-07-2020

Top product

Wat houd ik toch van technologie! Oral-B heeft zichzelf echt bewezen met deze nieuwe Oral-B iO tandenborstel. Ik heb meerdere Oral-B elektrische tandenborstels versleten en merkte nooit echt grote verschillen tussen de verschillende versies, maar bij de iO is dat echt anders. Om te beginnen laadt de tandenborstel 4 keer zo snel op dan normaal en gaat het ook een stuk langer mee. Na 8 poetsbeurten zit ik nog steeds op 90% van de batterij. Wat ik nooit fijn vond aan elektrisch poetsen is dat de borstel trilt en daarmee ook mijn handen en neus, maar de borstel van de iO trilt niet. Oral-B zegt dat de iO ook minder geluid maakt, maar dat gevoel heb ik niet. Het is een ander soort geluid geworden (meer een zoemend geluid), maar zeker niet zachter dan hun vorige tandenborstels. Een verbetering is ook dat je nu niet alleen ziet wanneer je te hard poetst, maar ook wanneer je met de juiste druk poetst. Mijn tanden voelen schoner en gladder aan en dat zelfs zonder flossen of ragen na de poetsbeurt. Het enige nadeel is dat de oude opzetborstels niet te gebruiken zijn en je de oplader alleen voor de iO kunt gebruiken (manlief heeft een Oral-B Genius).

Pluspunten

• mooi
  • snelle oplaadtijd
  • poetst grondig
  • minder trillingen

Minpunten

• niet te gebruiken met oude opzetborstels

Moon 17-07-2020

Erg tevreden

Ik heb de Oral B IO 7S getest en ben erg tevreden over dit product. Het apparaat is stiller dan eerdere versies die ik heb gehad. De accu duur is lang genoeg en dus zeker voldoende. Het uiterlijk vind ik , zeker door het handige display, erg mooi vormgegeven. Het poetsresultaat is zeer goed en het gebit voelt erg glad aan. Ik raad dit product echt aan!

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Poetsresultaat

Moon 17-07-2020

Erg tevreden

Pluspunten

• Uiterlijk

RiancaDJ 17-07-2020
  • Product gekregen

Uitgebreide tandenborstel met extra’s

7,0
Na het ontvangen van deze tandenborstel, moest hij uiteraard eerst op de oplader. De oplaadtijd van de eerste keer was 2 uur en 50 minuten, dus binnen de 3 uur. Daarna heb ik de app geïnstalleerd en ben ik gaan poetsen. Ik merkte tijdens het testen dat de borstel relatief hard trilt, hij schiet soms van mijn tanden af en ik blijf de trilling na het poetsen nog even voelen. Ik kreeg vaak het rode licht te zien, blijkbaar heb ik dus altijd te veel druk gezet? Mijn tandvlees bloedt een beetje, dat heb ik normaal gesproken nooit. De app registreert wel als hij niet geopend is tijdens het poetsen, maar minder gedetailleerd, dus je moet hem wel openen voordat je gaat poetsen. In eerste instantie registreert de app vooral hoe lang je poetst, hoeveel druk je zet en of alle gebieden in je mond goed gepoetst zijn. Daarnaast zijn er nog extra opties, maar daar heb ik me nog niet in verdiept.

Henny 16-07-2020

Gebruiksvriendelijke tandenborstel

Sinds enkele dagen heb ik de Oral-B B 7s tandenborstel. Geweldig in gebruik. Ten opzichte van mijn oude elektrische tandenborstel is hij lichter, ligt lekker in de hand en makkelijk schoon te houden (geen ribbels).
De poetskracht wordt goed aangegeven.
Hij staat handig op de fraaie oplader en laadt binnen 3 uur op. Na 6x poetsen nog niet opnieuw opladen noodzakelijk.
Ik kan niet goed overweg met de app. Ik zie mijn historie niet. Maar ik ben ook niet handig met apps.
De prijs/kwaliteit verhouding is prima!

Pluspunten

• Licht van gewicht
  • Ondersteunt de kracht van het poetsen
  • Makkelijk schoon te houden

Minpunten

• Gebruik van de app

Bas226 16-07-2020
  • Product afgelopen week in bezit

Fantastisch tandartsachtig schoon

Ondertussen een paar dagen mogen poetsen met de Oral-B iO Series 7S White. Een tandenborstel waar Oral-B al jaren aan werkt en dat merk je. Er is veel aandacht besteed aan het nieuwe ontwerp van de tandenborstel en het meegeleverde reisetui. De tandenborstel heeft een Oled-scherm dat de posities of de tijd dat je poetst laat zien. De borstel heeft ook een lichtgevende ring die van kleur kan veranderen. Als je te hard poetst, wordt de ring rood, poets je je tanden met de juiste druk, wordt de ring groen. Het helpt je om de juiste druk te gebruiken, erg handig.
Misschien wel het meest opvallende is dat er een nieuwe aandrijftechnologie wordt gebruikt. Hierdoor ervaar je tijdens het poetsen minder trilling en maakt de borstel veel minder geluid. Handig als je partner al slaapt. Daarnaast geeft het een prettiger tandarts achtig mondgevoel.
Deze nieuwe borstel laadt supersnel op en gaat twee keer mee. Ik heb de borstel nog maar een paar dagen in huis, dus ik kan niet zeggen of de borstel deze twee weken ook echt volhoudt.
De downloadbare applicatie kan worden gebruikt om elke poetsbeurt te registreren en geeft je ook tips om het poetsen te verbeteren. Ik denk niet dat ik de app vaak zal gebruiken, maar het kan een goede toevoeging zijn voor anderen. Tot nu toe is het enige nadeel dat ik heb gevonden het nieuwe ontwerp van de opzetborstel. Alle oudere tandenborstels zijn niet geschikt voor deze tandenborstel. Aan de andere kant voelt de borstel goed aan in de mond, waardoor je een super schoon gevoel krijgt.
Al met al dus een super tandenborstel. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze tandenborstel heb mogen testen. Dit is dan ook naar mijn mening een nieuwe topper van OralB.

Pluspunten

• Prachtig design
  • Tandarts achtig schoon
  • Minder geluid
  • Opzetborstel is groter, waardoor meer oppervlak

Minpunten

• Niet compatibele opzetborstel

Irene405 16-07-2020

Tandarts schoon gevoel

Met het superstrakke design van deze oral-b tandenborstel wordt tandenpoetsen echt een feestje. Na het testen van deze tandenborstel kan ik zeggen dat ik het gevoel van een tandarts schoon gebit ook thuis heb. Door de korte stop na elke 30 seconden weet je precies hoe lang je al hebt gepoetst. Daarnaast geeft het display precies aan hoeveel procent van de batterij nog over is.

Pluspunten

• Snel opladen
  • Weinig geluid
  • Display

SuzanneSchil 16-07-2020

Strak design

10,0
De Oral-B iO Series 7S White is een elektrische tandenborstel die wat mij betreft de huidige elektrische tandenborstels overtreft. Het begint met het design van de tandenborstel, deze is strak vorm gegeven en heeft een display. Het instellen gaan gemakkelijk en spreekt voor zich. Na het installeren van de Oral-B app ben ik de tandenborstel gaan testen. De app houdt bij welke delen van het gebit je hebt gepoetst. Ondertussen telt een timer hoelang je al aan het poetsen bent, dit is zichtbaar op het display. De opzetborstel is ook anders vormgegeven, het vormt 1 geheel. De Oral-B iO Series 7s maakt ook een stuk minder geluid dan reguliere elektrische tandenborstels. Wat mij betreft zeker een aanrader als je opzoek bent naar een elektrische tandenborstel met goede poetsondersteuning.

Pluspunten

• Strak vormgegeven
  • Goede app ondersteuning
  • Maakt weinig geluid
  • Te personaliseren

SDR 16-07-2020
  • Product afgelopen week in bezit
  • Product getest

Super licht, super stil, super poetservaring!

Ik ben altijd een trouwe Oral-B gebruiker geweest en heb van alles gehad op het gebied van hun tandenborstels. Maar nu ben ik voor het eerst echt verrast door een tandenborstel, en die eer gaat naar deze Oral-B iO series 7S. Het is echt een compleet nieuwe poetservaring. De set-up is super simpel, het spreek voor zich als je de app download. Zodra je de tandenborstel aanzet, lacht hij je toe! Je ochtend begint goed als je tandenborstel je een goedemorgen wenst.

De app werkt dus super goed, de integratie in combinatie met het display op de tandenborstel, het geluidsniveau en de verschillende programma’s maken het echt tot een absolute top product. Ik had niet verwacht dat een nieuwe tandenborstel ook echt een verschil kon laten zien. Door het design met display is het ook echt een soort eyecatcher op je badkamermeubel of spiegelplankje, dus je hoeft hem niet uit het zicht op te bergen. ''Nadeel'' van het nieuwe design is wel dat er ook de lader werd vernieuwd, en je dus niet meer de universele laders kan gebruiken van de oudere modellen. Opzich is dat geen probleem, want hij laadt veel sneller op (je kan dit goed volgen op het display, en duurt ongeveer 3 uur) maar als je partner bijvoorbeeld een ander model heeft moet je ook 2 laders in je badkamer plaatsen. Daarom zou ik wel aanraden eentje met 2 body's aan te schaffen. Uiteraard geeft de tandenborstel dus aan als hij bijna leeg is op het display en ook door middel van een druksignaal.

Als je aan het poetsen bent met de app kan je zien hoe ver je bent met poetsen, door middel van 6 zones je in je mond. Een weergave van een rij tanden geeft aan waar reeds voldoende gepoetst hebt en waar nog niet. Ik vond dit echt een goeie motivatie om lang genoeg te poetsen, want als je eerder stopt krijg je een slecht cijfer en wie wilt dat nou! Daarnaast krijg je leuke badges en beloningen. De druksensor op de borstel geeft uiteraard aan of je te hard poetst, en de app geeft een waarschuwing in beeld. Op deze versie zijn een aantal programma's beschikbaar zoals dagelijks poetsen, wittere tanden, intensief en gevoelig. Dit kan dus helpen om bepaalde zones op een andere manier te poetsen/behandelen wat dus helpt om je poetsproces te verbeteren. Als laatste vond ik dat deze borstel door middel van de nieuwe magnetische overbrenging echt heel veel stiller is. Bij andere modellen werkt de techniek door een motortje, maar dat zit hier dus niet in. Tussen de body en de borstel worden bewegingen door magneten overgebracht, en dat maakt nauwelijks geluid. Daardoor is de borstel natuurlijk ook minder gevoelig voor storingen!

De reisetui is verder gewoon een soort doosje, daar valt verder weinig aan toe te voegen. Doet wat het moet doen! Kortom een super hightech tandenborstel, die je poetservaring echt verbetert! Ook als je niet van technische snufjes zoals de app houdt, is het nog steeds aan te raden een model zoals deze aan te schaffen vanwege het geluid en de functies die aanwezig zijn op de borstel, daar deze ook zonder app te gebruiken zijn door het mooie display.

Pluspunten

• Stil
  • Functies
  • Zeer licht

Minpunten

• Vereist nieuw soort borstel
  • Kan niet worden gebruikt met ouder type opladers

Toon meer reviews