We hebben deze met veel plezier kunnen testen voor meer dan een maand. De stoomkoker is echt mooi afgewerkt en de glazendeksel geeft een super leuk plaatje voor het oog op het aanrecht. De handleiding lezen voor gebruik is een must anders lukt het gewoon niet om het ingesteld te krijgen en alle symbooltjes het herkennen.
Sommige dingen zijn echt onhandig. Voorbeelden:
De schotjes voor het water vullen dat volgens de fabrikant echt super handig zouden moeten zijn - snappen wij echt niet. Als je die anders om zet als aangegeven dan gaat er ook veel stoom weg langs de zijkant want de bakken passen niet goed meer en alles wordt dus echt warm – wij zullen wel iets doms doen maar dit werkt voor ons niet in ieder geval. Voldoende water er in doen en niet meer bijvullen dan maar.
Jammer is echt de verder zeer positieve verdeling in twee zones – je kan heerlijk aardappels en groentjes op hun eigen tijd instellen en juiste gaarheid krijgen. Maar je moet trouwens wel minimaal 5 minuten extra doen – want warm worden duurt wel echt langer als in de handleiding. Maar door de twee zones kan je de bakken niet gewoon kan neerzetten op hun water opvang. Dus eerste bak eraf – je hele aanrecht nat van het nalekken – bak met de hete water er af dan tweede bak pas benaderbaar en je kan opscheppen. Is gewoon ook veel gedoe. Probleem is er lopen buizen door heen dus de lek bak kan niet als onder bak gebruikt worden. Dus deze design bakken kunnen ook niet op tafel als sommige anderen wel makkelijk kunnen. Heb je ook geen zooitje op tafel 😊 Wij zetten ze liever gewoon op tafel – mooi en warm maar dat kan gewoon niet want dan is alles kledder nat er onder.
De gatten in de bodem zijn voor snijbonen echt te groot gemaakt en helemaal door het grote gat valt alles zo heen in de onderste bak. Maar dat gat is weer nodig voor de twee temperatuur zones…. Elk voordeel heeft zijn nadeel zeg ik dan maar.
Echt serieus min punt is dat de vakverdeling per bak (als je die gebruikt) door de bodem heen gaat en in de plastiek onder bak vast gaat zitten. Op zich geen probleem maar als de maaltijd klaar is dan zit vak verdeler in de bak kokend heet water en dan blijft de bak eerst even hangen en valt er dan door het gewicht aan water er onderuit. Gevolg heet water dat om hoog spettert - een echt gevaarlijk. Dus eerst vak verdeler verwijderen - let op is heet metaal. Dan pas verplaatsen.
Sommige dingen zijn echt onvoldoende over nagedacht. Hierdoor krijgt de die maximaal 3 sterren van me helaas. Maar goed na alle negatieve punten moet ik ook wel melden dat die verder prima functioneert en we heerlijke smaakvolle groenten hebben gegeten en lekker knapperig.
Pluspunten
- Design
- Tweedeling van warmte
Minpunten
- Niet als schaal te gebruiken
- Veiligheidsrisico