Ik heb de Ingenio Préfèrence Wokpan 26 cm aangeschaft, een bijpassende handgreep was inmiddels in mijn huishouden aanwezig.
De losse handgreep vond ik een de eerste keer dat ik deze gebruikte wennen, maar na een aantal keren proberen blijkt dat het handvat erg stevig vastzit aan de pan, eenmaal vastgeklikt. Zonder handvat is het gemakkelijk opruimen in de kast. Misschien is er wat kans op krassen, maar ik gebruik van die panbeschermers dus dat zal meevallen.
De pan oogt netjes en sterk, net zoals de rest van Tefal wat bij mij in de kast staat.
Deze pan beschikt over een nieuw type anti-aanbaklaag. Hoop dat deze nog langer meegaat dan de oude types anti-aanbaklaag.
De pan moet eigenlijk met de hand worden afgewassen. Dat doe ik toch al (past niet in de vaatwasser want dan moet deze ipv 1x minimaal 2x per dag draaien, beetje zonde).
In het gebruik is het zoals bij mijn andere pannen: de thermospot geeft houvast met betrekking tot de temperatuur van de pan, deze warmt fijn gelijkmatig op en het eten gaart prima. Er blijft vrijwel niets plakken in de pan.
Dat scheelt ook weer met schoonmaken: even spoelen en evt met een zacht sponsje erdoorheen en schoon is de pan weer.
De oven is nog even wennen, echter het werkt prima. Is even handigheid met betrekking tot het plaatsen in de oven en het handvat er weer goed op klikken, maar wanneer ik dit wat vaker doe word ik vast handiger.
Pluspunten
- Los handvat
- Thermospot
- Ruimtebesparend
- Ovenbestendig
- voor meerdere warmtebronnen geschikt