Philips 55OLED909/12 - 55 inch - 4K MLA-OLED - 2024 - Reviews

Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips 55OLED909/12 - 55 inch - 4K MLA-OLED - 2024 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

7,7

Barry 13-09-2024

Verrassend goed geluid.

De afgelopen weken heb ik de Philips Ambilight TV 55OLED909 uitgebreid getest, en over het algemeen ben ik zeer tevreden, al zijn er een paar dingen waar ik mijn twijfels over heb.
Laten we beginnen met de pluspunten: het beeld is fantastisch! De kleuren spatten van het scherm en dankzij het OLED-paneel zijn de zwarttinten echt diep.
Het geluidssysteem, van Bowers & Wilkins, klinkt ook geweldig. Ondanks dat de speaker onder de tv hangt (dus niet helemaal strak tegen de muur), krijg je echt vol en helder geluid zonder dat je een aparte soundbar nodig hebt.

Maar er zijn ook wat minpunten. De Ambilight-functie, die de kleuren van het scherm op de muur projecteert, voelt voor mij nog wat als een gimmick. Het voegt wel iets toe, maar niet zoveel als ik had gehoopt. Ook de integratie van Google TV werkt niet altijd even soepel, en wat me echt opviel, was dat applicaties last hadden van de vertraging tussen beeld en geluid, ondanks een bekabelde internetverbinding. Hier heb ik geen oplossing voor gevonden.

Wat ik wel erg fijn vond, is de afstandsbediening. Hij ligt goed in de hand en je kunt makkelijk door de vele instellingen navigeren, vooral als het gaat om het afstellen van het beeld. Met de diverse aansluitmogelijkheden zit je ook goed.
Al met al een top-tv, maar met wat verbeterpunten.

Pluspunten

• Beeld
  • Geluid
  • Afstandsbediening
  • Aansluit mogelijkheden

Minpunten

• Google TV
  • Prijs

MichaelH 01-09-2024
  • Product getest

Helder scherm, Ambilight geeft extra sfeer

Wat deze TV echt onderscheidt, is natuurlijk het beeldscherm. Het OLED-paneel levert een uitzonderlijk heldere weergave, en de kleuren spatten echt van het scherm. Of je nu films, series of PS5-games kijkt, het ziet er allemaal geweldig uit. De beschrijving belooft levendige beelden met diepzwarte tinten, en dat blijkt helemaal waar te zijn. Het indrukwekkende beeld wordt naadloos aangevuld door het snel reagerende vierzijdige Ambilight. Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk sceptisch over Ambilight, maar ik moet toegeven dat ik het nu echt waardeer.
Ook het gamen op deze TV is een uitstekende ervaring, dankzij de 120 Hz verversingssnelheid die alles heerlijk vloeiend laat aanvoelen. De TV schakelt automatisch naar de Game-modus, wat erg handig is.
De afstandsbediening voelt robuust aan en heeft een hoogwaardige uitstraling. Het is fijn dat er geen goedkoop plastic is gebruikt en dat de bediening kan worden opgeladen via USB-C. Het ingebouwde Google TV-platform is ook een groot pluspunt. Ik ben een fan van Google TV, dus de installatie van de TV en de apps verliep heel soepel, en alles is eenvoudig te bedienen met de Philips-afstandsbediening.
Wat het geluid betreft, de TV wordt geleverd met een geïntegreerde soundbar van Bowers & Wilkins, wat zorgt voor een rijk geluid en Dolby Atmos-ondersteuning. Echter, naar mijn mening ontbreekt het wat aan lage frequenties; de subwoofer aan de achterkant van de TV klinkt niet zo krachtig als ik had gehoopt. Daarom zou ik overwegen om extra speakers of een subwoofer aan te sluiten.
Qua design scoort deze TV hoog met zijn stijlvolle, stevige poten en fraai weggewerkte speakers — zeker geen goedkoop plastic hier. De TV is behoorlijk zwaar, en gezien de dunheid van het scherm, zou ik aanraden om het met twee personen op te zetten.
Hoewel de prijs aan de hoge kant is, krijg je absoluut veel waarde voor je geld met deze TV.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Ambilight
  • GoogleTV
  • 120Hz voor games
  • Afstandbediening

Minpunten

• Soundbar is goed, maar niet perfect

michael 30-08-2024
  • Product getest

Niet zo'n goede tv voor heel veel geld.

6,0
Ik test deze tv nu ongeveer 2 weken en deel graag mijn ervaring.
De TV is aan de bovenzijde zeer dun. Maar ik vind de onderzijde van de TV vrij dik. De TV hangt aan de wand en doordat de onderzijde van de TV vrij dik is hangt de tv dus vrij ver van de wand.
De Ambilight functie is mooi maar niet perfect. De ledjes aan de bovenzijde zitten veel verder van de rand af dan aan de zij en onderkant. Dit resulteert in dat de zijkanten veel feller zijn dan de bovenzijde. Voor een tv voor dit bedrag zou je toch het perfecte Ambilight ervaring moeten hebben.
Het beeld is fantastisch mooi en helder. Het OLED scherm heeft schitterende kleuren en het is echt een belevenis om naar te kijken.
De software waar de TV op draait is van Google. Dit is goed, veelzijdig maar vreselijk traag. Om een voorbeeld te geven: Wanneer we in de playstore op zoek gaan naar een app dan gebruiken we het toetsenbord. Wanneer ik een letter aandruk duurt het ongeveer 3 seconde voordat de letter in het scherm terecht komt. Wanneer je drukt en alvast doorschuift naar de volgende letter gaat het helemaal mis. Want in die drie seconde wachten pakt hij dus de letter waar je op dat moment overeen schuift. Zeer irritant. Ook met het pauzeren van series op bijvoorbeeld videoland duurt het super lang voordat de video daadwerkelijk pauzeert. De vorige Philips tv van 6 jaar oud is sneller als deze. Het is zo traag dat ik me niet kan voorstellen dat dit goed is.
Het geluid van de soundbar is redelijk goed maar doet niet goed mee ter vergelijking met een losse soundbar als Sonos.

Pluspunten

• Mooi beeld

Minpunten

• Hangt niet strak tegen de muur
  • zeer traag
  • Ambilight is niet mooi

Onvoldoende