Wat deze TV echt onderscheidt, is natuurlijk het beeldscherm. Het OLED-paneel levert een uitzonderlijk heldere weergave, en de kleuren spatten echt van het scherm. Of je nu films, series of PS5-games kijkt, het ziet er allemaal geweldig uit. De beschrijving belooft levendige beelden met diepzwarte tinten, en dat blijkt helemaal waar te zijn. Het indrukwekkende beeld wordt naadloos aangevuld door het snel reagerende vierzijdige Ambilight. Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk sceptisch over Ambilight, maar ik moet toegeven dat ik het nu echt waardeer.
Ook het gamen op deze TV is een uitstekende ervaring, dankzij de 120 Hz verversingssnelheid die alles heerlijk vloeiend laat aanvoelen. De TV schakelt automatisch naar de Game-modus, wat erg handig is.
De afstandsbediening voelt robuust aan en heeft een hoogwaardige uitstraling. Het is fijn dat er geen goedkoop plastic is gebruikt en dat de bediening kan worden opgeladen via USB-C. Het ingebouwde Google TV-platform is ook een groot pluspunt. Ik ben een fan van Google TV, dus de installatie van de TV en de apps verliep heel soepel, en alles is eenvoudig te bedienen met de Philips-afstandsbediening.
Wat het geluid betreft, de TV wordt geleverd met een geïntegreerde soundbar van Bowers & Wilkins, wat zorgt voor een rijk geluid en Dolby Atmos-ondersteuning. Echter, naar mijn mening ontbreekt het wat aan lage frequenties; de subwoofer aan de achterkant van de TV klinkt niet zo krachtig als ik had gehoopt. Daarom zou ik overwegen om extra speakers of een subwoofer aan te sluiten.
Qua design scoort deze TV hoog met zijn stijlvolle, stevige poten en fraai weggewerkte speakers — zeker geen goedkoop plastic hier. De TV is behoorlijk zwaar, en gezien de dunheid van het scherm, zou ik aanraden om het met twee personen op te zetten.
Hoewel de prijs aan de hoge kant is, krijg je absoluut veel waarde voor je geld met deze TV.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Ambilight
- GoogleTV
- 120Hz voor games
- Afstandbediening
Minpunten
- Soundbar is goed, maar niet perfect