Ik bestelde de Wharfedale Denton 85, enkele een dag of 10 geleden, Ze waren 2dekans speakers en de prijs was 442 euro voor een paar. Ik ben altijd enthousiast geweest van Wharfedale speakers, en deze hadden ook die classic look. Maar toen ze aankwamen volgde een grote teleurstelling, ze waren verstuurd met DPD zonder de originele beschermende omdozen en hadden flinke deuken in de fineer op de hoeken opgelopen.... Ik heb er onmiddelijk foto's van genomen en doorgemaild naar Smits. Een uurtje later had ik een reply, ze boden me twee opties, optie 1 retourneren en het aankoopbedrag terug, of 2 een korting van 170 euro. Dit heb ik dan even overwogen omdat ze dan nog maar 280 euro gekost hadden per paar, maar ik ben zo voorzichtig en fier op mijn materiaal dat ik me er niet overheen kon zetten. De sound van de Dentons was dan ook niet wat ik ervan verwacht had in combinatie met mijn buizenversterker. Ik vermoed een impedantie-mismatch...Ik liet dan de dag erna weten dat ik de Lintons aan het overwegen was, en vroeg of ze hier nog iets in 2dekans van hadden staan, Dit was niet het geval, Ik had intussen ook al de telefoon gepakt en Smits opgebeld, ik kreeg Sander aan de lijn, hij ging voor me kijken of hij nog Lintons had staan in de kleur die ik prefereerde, n.l. de mahonie, en ja hij had nog een set staan, splinternieuw, en nadat hij zich excuseerde voor de minder dan ideale verpakkingsmethode die ook wel tot de schade had bijgedragen maakte hij me een prijs van 700 euro voor de set... :-) Nu ja, dat had ik niet verwacht, en was érg aangenaam verrast. Zo zijn er nog maar weinig winkels die hun klanten voorop stellen, de verzendingskosten moest ik ook niet betalen, Enkel de oorspronkelijke verzending van de eerste aankoop. Wanneer ik een online aankoop doe kijk ik altijd eerst naar trustpilot e.a. om te zien of de winkel wel oké is, zo heb ik me al veel ellende bespaart, en de reviews die Smits krijgt zijn echt wel uitzonderlijk, maar dubbel en dik verdiend 4.8/5 zag ik op de meeste reviewsites. Sander belde me ook nog terug op na een mail die ik stuurde omdat ik met iemand had gesproken die me zei dat ik de Lintons waarschijnlijk ook niet goed ging vinden wegens de matching met mijn versterker, Sander vertelde me dat hij de speakers al gehoord had met een buizenversterker en dat hij alleszins het een goede combinatie vond. En dat indien ik ze toch niet goed gematch moest vinden ik ze terug zou kunnen sturen en naar andere speakers zou kunnen zoeken dan. Echt TOP !!! mijn volgende aankoop van hifi materiaal zal zeker bij Smits gebeuren, Ik ben nu aan het uitzien naar een platendraaier, dat gaat mijn volgende aankoop zijn. Het is leuk om met een gerust hart te kunnen kopen, dergelijke aankopen doe je niet elke maand (ik toch niet), en je zuurverdiende geld met vertrouwen spenderen is de beste manier ;-) !
De lintons zijn vandaag aangekomen en ze spelen prachtig, de combinatie is zeer goed.. Ik ben super tevreden van de speakers, en de service en betrokkenheid, en natuurlijk ook de prijs.