Update:
N.a.v. mijn review ben ik door Kabelshop gebeld. Na een lang gesprek met veel tekst en uitleg van hun kant, gaf de medewerker aan dat ik mijn geld retour kon krijgen zonder dat ik de kapotte tafel terug hoefde te sturen. Inmiddels heb ik het geld gekregen.
Fijn dat het alsnog zo opgelost kon worden.
Review 8 juni
Ik bestelde een kunststof klaptafeltje voor in de tuin. Toen het werd geleverd leek het goed ingepakt te zitten in bubbeltjesplastic. Echter, toen ik het opende, bleken er wat stukjes van het blad afgebroken te zijn. Hierdoor is het product onbruikbaar. Omdat ik er weinig vertrouwen in heb dat dit product bij een 2e poging wel heel aankomt, stuurde ik bericht met duidelijke foto's dat het stuk is en ik graag mijn geld retour wil. De reactie hierop was dat ik een nieuw artikel kon krijgen of een tegoed op mijn account. Ik mailde terug dat dit niet de bedoeling is, dat ik gewoon mn geld retour wil. Hierop kwam een mail dat het jammer was dat ik het product wilde retourneren maar dat het wel kon. Ik moest dan de (kapotte!) tafel terugsturen en de verzendkosten zelf betalen en dan zou ik het geld van de tafel kunnen terug krijgen. Hierop geantwoord dat ik niet wil retourneren, omdat het artikel stuk is en het dus zinloos is om terug te sturen, dat ik gewoon mn geld terug wil. Je gelooft het niet, maar opnieuw de reactie dat ik het retour kan sturen, en dat ik op die manier gebruik maak van mijn herroepingsrecht. Geantwoord dat ik wel van mijn herroepingsrecht gebruik wil maken, maar dat ik niet kosten ga maken om de tafel terug te sturen, aangezien hij kapot is, dus zinloos. Weer een mail terug gekregen dat als ik mn geld terug wil ik het artikel moet opsturen....
Toen heb ik de klangtenservice maar gebeld, maar we bleven in een kringetje rondpraten. Ik kon aanspraak maken op garantie en een nieuwe tafel krijgen. Als ik dat niet wilde kon ik aanspraak maken op mijn herroepingsrecht, maar dan moest ik het tafeltje retour sturen, op eigen kosten.
Dat dit volkomen zinloos is doet er kennelijk niet toe, dit zijn de regels en voorwaarden die ze hanteren en daar kan kennelijk niet van afgeweken worden.
Nou heb ik op zich echt wel begrip voor een bepaalde werkwijze met regels en voorwaarden, natuurlijk. Maar dat er soms situaties kunnen zijn waarbij een uitzondering hierop redelijk is, komt kennelijk niet bij dit bedrijf op. De jongeman die ik aan de telefoon had is het nog gaan navragen, waarschijnlijk bij een hoger geplaatste, maar nee, dit waren de enige opties: nieuwe tafel ontvangen of, als ik m'n geld terug wil, kapotte tafel retourneren
Het is mij een compleet raadsel waarom hiervan niet afgeweken kan worden, want op welke manier wordt het bedrijf er beter van als ze een kapotte tafel weer terug krijgen??? Het enige resultaat is dat ik kosten maak voor verzending en dat ik een hoop moeite moet doen om het ding weer goed ingepakt te krijgen.
Heel star en klant-onvriendelijk vind ik dit hoor.