Ik wil graag mijn zeer teleurstellende ervaring delen met Dyson's prijsgarantie, in de hoop andere potentiële klanten te waarschuwen voor deze wanpraktijken. Onlangs heb ik zowel een Dyson föhn als een ventilator gekocht, en tot mijn verbazing ontdekte ik dat de prijzen bij officiële partners, zoals Dyson zelf, waren verlaagd.
Vol vertrouwen in de "Beste Prijs-garantie" van Dyson, heb ik contact met hen opgenomen via WhatsApp om aanspraak te maken op het verschil in prijs. In eerste instantie werd er erkend dat ik er recht op had, maar vervolgens kreeg ik een no-reply e-mail waarin mijn claim werd afgewezen. Dit was alarmerend, vooral omdat ik screenshots had geleverd van de lagere prijzen.
Wat nog frustrerender is, is dat ik geen direct contact kon krijgen met een medewerker van Dyson. De enige communicatie-optie was WhatsApp, waar ik van de ene naar de andere afdeling werd doorgestuurd zonder enige oplossing te krijgen. Het leek alsof ze mijn klacht gewoon probeerden af te schuiven en het boeide hen niet dat ze hun eigen afspraken niet nakwamen.
Volgens Dyson's "Beste Prijs-garantie" worden de prijzen dagelijks gecontroleerd en passen ze de verkoopprijs aan als een lagere prijs wordt gevonden bij een officieel verkooppunt. Daarnaast bieden ze ook prijszekerheid gedurende 40 dagen na de aankoop. Maar in mijn geval werden zowel de aankoop bij Coolblue als de aankoop via de Dyson-webshop afgewezen, ondanks dat ik voldeed aan alle vereisten en bewijs had geleverd.
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe teleurstellend Dyson dit heeft afgehandeld. Ze hebben hun eigen beloften gebroken en laten duidelijk zien dat ze niet geven om klanttevredenheid. Het lijkt erop dat ze de prijsgarantie alleen op papier hebben staan om klanten te lokken, maar wanneer het erop aankomt, weigeren ze verantwoordelijkheid te nemen.
Ik wil ook benadrukken dat dit geen geïsoleerd geval lijkt te zijn, gezien de manier waarop ik van het kastje naar de muur ben gestuurd en het feit dat andere klanten soortgelijke klachten hebben geuit. Het is onaanvaardbaar dat een bedrijf van de reputatie van Dyson zich op deze manier gedraagt.
Als potentiële kopers raad ik jullie ten zeerste aan om goed na te denken voordat je iets bij Dyson koopt, vooral als het gaat om de prijsgarantie. Hun praktijken zijn misleidend en ze hebben bewezen dat ze niet betrouwbaar zijn als het erop aankomt. Er zijn genoeg andere merken en bedrijven die eerlijk en transparant zijn in hun prijsbeleid en klantenservice.
Ik ben diep teleurgesteld in Dyson en ik hoop dat mijn review andere consumenten kan behoeden voor de frustratie en teleurstelling die ik heb ervaren.