Het belang van een luisteren oor bij de wet van Murphy
Ik bestelde vrijdag de 15 juli 2022 online een LD Systems ROADBUDDY 10 draadloze mobiele accu luidspreker met 2 headsets. 's Avonds zou het reeds bezorgd worden door DHL. Hoera , hoera, wat een snelle service. Helaas beweerde DHL dat pakket niet bezorgd kon worden - omdat het poppentheater gesloten zou zijn! (het is een gewoon woonhuis in een wijk-ik was thuis, er lag geen briefje in de bus, er is niet bij de buren aangebeld). Maandag 18 juli bij DHL zelfde recept. Pakket kon niet bezorgd worden, zelfs nadat ik op de dag zelf, mijn mobiele tel. nummer en een aparte routebeschrijving had doorgegeven aan DHL. Woensdag 20 juli met BAX servicemedewerkers - wat kunnen zij goed luisteren - afgesproken dat een alternatief apparaat de vrijdag erop naar de BAX-shop in Rotterdam zou worden gestuurd, daar moest ik die dag toch zijn, en DHL vertrouwde ik helemaal niet meer. Zaterdag 23 juli thuis ontdekt dat de verkeerde onderdelen zijn meegeleverd, ipv een headset een draadloze microfoon, waar ik als poppenspeler niet veel aan heb. Ik heb mijn handen voor poppenspelen nodig en de voorstelling speelt zich af op een fiets zodat ik zo mobiel mogelijk ben. Helaas was dat gewenste en bestelde apparaat wel terug in Goes, maar nog niet ingewerkt en dus niet makkelijk te vinden, ook niet op voorraad, maar ik kon wel een alternatief leenapparaat meekrijgen met aparte headset - helaas wel met benodigde electriciteitsvoeding, zodat ik als poppenspeler op de fiets niet zo mobiel was. Zodra de oorspronkelijk bestelde ROADBUDDY met 2 headsets weer terug was van DHL en ook ingewerkt in het systeem zouden beide apparaten weer omgeruild kunnen worden. Ik heb de poppentheatervoorstelling Jan Klaassen met veel plezier en voldoende geluidsvolume dinsdag 26 juli op de Tilburgse kermis kunnen spelen. Daarna apparaten weer om kunnen ruilen - na overleg met de servicemedewerkers - bij BAX Amsterdam - DHL vertrouw ik echt niet meer - Ondertussen ben ik dus wel 2 weken verder, heb vele telefoontjes met DHL en BAX service-medewerkers gepleegd, ben naar BAX Rotterdam, naar BAX Goes en naar BAX Amsterdam geweest...Medewerkers helpen me met veel geduld, een luisterend oor, begrijpen mijn ergernis en irritatie, dat helpt zeker. Twee tegoedbonnen van 10 euro en een USB-stick en 5% kortingsbon rijker ga ik een beschermhoes voor de ROADBUDDY kopen.
Hulde voor de BAX-medewerkers - wat een blamage voor DHL (als bedrijf dan, ik geloof niet zozeer dat de individuele bezorgers en/of servicemedewerkers iets te verwijten valt, maar het systeem is zo klantonvriendelijk en de medewerkers krijgen zeer weinig ruimte om maatwerk te leveren)
Het enige wat jammer is dat door te weinig kennis/doorvragen wat ik precies nodig heb als rondfietsende poppenspeler er veel eenvoudiger oplossingen mogelijk waren geweest, dan op en neer rijden naar Goes om alles in een keer kort te sluiten. Dat was nogal tijdsintensief. 2 uur heen en 2 uur terugrijden, 5 kwartier in de winkel. Eenvoudiger was het geweest tijdelijk een andere headset te gebruiken, te lenen.