Was (wederom) een teleurstellende ervaring. Alle lof voor het winkelpersoneel. Die zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam, maar de winkel zelf is ver onder de maat. Dat komt vooral door bizarre procedures.
Geprobeerd een iPhone te kopen (want vorige defect). Toestel uitgezocht. "Niet op voorraad in gekozen kleur, alleen in het wit. Zeg dan niet dat je ze in alle kleuren kunt leveren! Wachttijd ongeveer een maand... Alsof dat een optie is. Wit dus. "Neem dan gekleurd beschermhoesje". Jammer kleuren zijn ook op. Zwart dan maar.
Abonnement verlengen, dan krijg je korting op je huidige abonnement en toestel.
Zij: "Welk abonnement heeft u?"
Ik: "Weet ik veel? Als je niet weet wat ik heb, hoe kun je het dan verlengen?"
Maar met een natte vinger een nieuw abonnement uitgezocht.
Zij: "Om te verlengen heb je een telefoon nodig om SMS te kunnen ontvangen.
Ik: "Ehm..., wat is niet begrepen aan defect...?"
Naar huis simkaart ophalen. Medewerker gebruikt dan wel even eigen telefoon. Weer vriendelijk van de medewerker. Wel pech, want nu 30 min later een uur wachten voordat 2 medewerkers aan 6 mensen voor mij telefoons hebben verkocht. Personeel is belachelijk veel tijd kwijt aan heen en weer lopen, sleutels delen en andere procedures.
Nieuwe poging:
Hij: "Zakelijk verlengen kan deze week niet."
Ik: "Hoezo deze week niet?"
Hij: "Nee, KPN kan pas weer over een week. Ik kan nu KPN niet selecteren in de computer. Alleen particulier."
Ik: Bullshitfactor loopt op.
Hij: "Dan is ook uittreksel van KvK nodig."
Ik: "Waarom? Ik sluit niets nieuws af? Ik verleng."
Hij: "Ook machtiging meenemen."
Ik: "Machtiging van wat? Ik ben de baas van dit bedrijf. Laat die hele korting maar zitten. Geef alsjeblieft mijn telefoon. Ik ben al twee en half uur bezig met het kopen van een telefoon. Doe eens normaal."
Vanwege ongemak hoesje en screen protector met flinke korting (+/- 65%) Weer aardig van personeel.
Medewerker is tot slot verplicht oordeel te vragen. Of je even wilt zeggen wat de medewerker moet invullen. Ja, zo krijg je wel positieve reacties. Zeg maar eens in het gezicht van de verkoper dat je niet tevreden bent. Walgelijke opdringerige en manipulatieve procedure. Staat op kaartje: "winkelervaring." Dus ik zeg: "Winkelervaring valt erg tegen". Nee niet winkelervaring, oordeel over medewerker. Ja die is prima, maar dat is niet wat er op het kaartje staat. Daar staat "Winkelervaring".
Op weg naar de kassa. Zeer opdringerige (vriendelijke glimlach, vriendelijke taal, maar desalniettemin erg opdringerig) energieverkoopster.
Zij: "U kunt € 150 korting krijgen."
Ik: "Wil ik niet."
Zij: "Ja, maar... bla bla bla."
Ik: "Wil ik niet."
Zij: (impliciet) "Maar als je mij niet precies uitlegt waarom niet, dan laat ik je niet gaan."
Ik: (Smoes om maar geen ruzie te maken, is sneller dan ruzie maken) "Daarom niet."
Het is echt heel vervelend dat ik mezelf moet verantwoorden om bij Media Markt een product te mogen kopen, of heel erg onbeschoft moet zijn om met rust gelaten te worden. Andere opties bied Media Markt niet. Overigens had het verkopend personeel me ook al 3x op de mogelijkheid gewezen. Dus ik had al 3x bedankt voor het aanbod.
Na het afrekenen, (hé, dat kan wel snel) screenprotector laten plaatsen. (is geen service, daar betaal je voor) Weigert om doosje van de telefoon weg te gooien. Andere verpakkingen geen probleem.
Ik: "Wat moet ik ermee?"
Hij: "Is verplicht als het toestel defect raakt."
Ik: "Nee hoor, Daar zijn wettelijke bepalingen voor. Garantie is op product, niet op verpakking."
Hij: "Zonder originele verpakking mogen wij niets innemen."
Ik: "Dan overtreedt Media Markt de wet."
Hij: "Toch is het zo."
Ik: "Dan gooi ik hem buiten wel weg."
Knap dat personeel van zo'n beroerd bedrijf zo positief blijft. Ze zijn wel flink geconditioneerd en geïndoctrineerd.