Ik heb eerst de Sony Bravia XR-55A84J online gekocht bij PlatteTV, Daar was ik niet helemaal tevreden mee. Is een prachtige tv, alleen donkere beelden vielen me tegen. Op advies van PlatteTV ben ik op do. 5 mei, een mooie dag, naar hun filiaal in Den Bosch gereden en daar ben ik heel goed geïnformeerd en geadviseerd en heb ik verschillende tv's van LG, Samsung, Sony en Philips kunnen vergelijken. Mijn voorkeur gaat toch uit naar Sony. Mijn vorige tv's waren ook van Sony. De Sony Bravia 55A84J en de Sony Bravia XR-55A90J lijken erg op elkaar en hingen boven elkaar in het filiaal van PlatteTV in Den Bosch. zodat ik ze heel goed kon vergelijken. Bij erg donkere beelden is het contrast bij de Sony Bravia XR-55A90J duidelijk beter, zwart is echt zwart en vooral de kleuren komen beter tot hun recht! Verder hebben beide tv's een heel mooi beeldscherm. Ik heb de Sony Bravia XR-55A90J aangesloten op mijn audiosysteem (NAD, B&W), maar als ik kies voor het geluid van de Sony Bravia XR-55A90J dan klinkt dat ook erg goed. De Sony Bravia XR-55A90J is helaas wel een stuk duurder dan de XR-55A84J, zeker nog op 5 mei.
Ik ben naar huis gereden en naar de website van PlatteTV gegaan en nog eens goed gekeken en vergeleken op internet. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice van PlatteTV. Zij deden mij een aantrekkelijk voorstel waar ik uiteindeliijk op ben ingegaan. Ik hoefde alleen het verschil in prijs te betalen, dus niet het hele bedrag en later het hele aankoopbedrag van de Sony Bravia XR-55A84J retour krijgen. Dat vind ik echt goede service!
Op za. 14 mei heeft PlatteTV de nieuwe Sony Bravia XR-55A90J kosteloos bij mij bezorgd. De Sony Bravia XR-55A84J werd nog even getest en daarna heeft de medewerker van PlatteTV samen met mij de voetjes gedemonteerd en hebben we de tv vervolgens ingepakt in de originele verpakking. De retour-tv hoefde ik dus niet van tevoren in te pakken. Daar ben ik ook zeer over te spreken!
Een paar weken later, op wo. 8 juni heb ik mijn nieuwe Sony Bravia XR-55A90J door PlatteTV, en met mijn hulp, met een Vogel's TVM 3465 muurbeugel op laten hangen aan de muur. Tijdens de montage van de muurbeuge was ik al bang dat de tv te hoog zou komen te hangen maar dat zou kunnen wennen volgens de medwerker van PlatteTV. De medwerker van PlatteTV stelde me gelukkig ook gerust en zei dat ik garantie heb op de montage. Als ik niet tevreden mocht zijn, dan zou de tv alsnog kosteloos op de gewenste hoogte worden opgehangen. Daarom heb ik getekend voor akkoord en zelfs een fooi gegeven.
Toen ik alles had teruggezet en de tv in gewenste hoek, vond ik de tv toch echt te hoog hangen, ongeveer 10 centimeter. Ook de dagen daarna bleef ik me daaraan storen. Er is echter een app van Vogel's (DrillRight AR App (TV Mount Guide)) om de juiste hoogte te bepalen voor het monteren van de muurbeugel. De medwerker van PlatteTV heeft deze echter niet gebruikt.
Toen ik contact opnam met de klantenservice van PlatteTV om te vragen of mijn tv toch iets lager zou kunnen worden opgehangen, was dat geen probleem, maar dat zou me wel weer € 50,- gaan kosten. Dat vond ik een bijzonder vervelende mededeling. Waarom heeft de medewerker van PlatteTV die de tv met muurbeugel aan de muur heeft opgehangen mij dan gezegd dat ik garantie had op de montage? Als ik dat van tevoren had geweten, dan was ik namelijk veel kritischer geweest en had ik niet getekend.
Ik ben zeer tevreden over de service en adviezen van PlatteTV, echter deze laatste ervaring heeft mijn oordeel over PlatteTV wel gewijzigd in negatieve zin. Als er iets mis gaat of als je toch niet tevreden bent over een product of dienst, dan merk je meestal hoe het met de werkelijke service van het betreffende bedrijf is gesteld. Dat is in dit geval dus ook zo. Ik was zeer tevreden met de service van PlatteTV en had vertrouwen in de medewerkers en de deskundigheid van PlatteTV, maar dat heeft hierdoor wel een deuk opgelopen. jammer!