Op deze pagina vind je shopinformatie en consumentenreviews over bol..

bol. stelt zich voor

bol. opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Twintig jaar later heeft de winkel meer dan 9 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 16 miljoen artikelen. bol. behoort tot de meest populaire (web)winkel van Nederland en België en is tevens marktleider op het gebied van de online verkoop van boeken, entertainment, elektrische apparaten en speelgoed. Bij bol. vinden klanten het grootste assortiment in tientallen speciaalzaken met boeken & ebooks, muziek, film, games, elektronica, speelgoed, babyartikelen, tuin- en klusartikelen en alles voor wonen, dieren, sport, vrije tijd, persoonlijke verzorging, sieraden, horloges, tassen en lederwaren.

Deze score is gebaseerd op 1822 goedgekeurde reviews die geschreven zijn in het afgelopen jaar. In de gemiddelde beoordeling tellen oudere reviews minder zwaar mee dan de meest actuele reviews. Lees meer over deze berekening

8,7

Fred 04-06-2024

Site werkt goed, bezorging is snel, nog nooit een beschadigd product ontvangen. Zeer ruime keuze.

Je kan altijd op ons rekenen, Fred! 😄

JanBro 04-06-2024

Veel keuze, meestal ook wel scherpe prijzen. Voor regelmatige klanten is het ook wel heel eenvoudig, product aanklikken en betalen, adres en dergelijke vult Bol zelf in. Als selectklant is alles inclusief verzenden. Alleen bij kleine en goedkope artikelen is dat een sigaar uit eigen doos. De verzendkosten zitten al in de prijs (meestal hoger dan elders)

De keuze is reuze! 😊

Rambo 2000 04-06-2024

Bol is een fijne webshop om te shoppen
Als er iets verkeerd gaat word het naar tevredenheid opgelost
Bol 06-06-2024 Officiële reactie

Wij vinden het fijn dat je bij ons winkelt! 😁

Ponse 04-06-2024

Snelle levering en goed product. Prima verpakt zodat het product goed beschermd is.

Bedankt! 😃

Willy 04-06-2024

Snelle levering, en goede service als het fout gaat met bezorgen , het wordt gelijk opgelost je krijgt direct contact met de chat van bol.com
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Als er iets misgaat doen we onze uiterste best om het voor je op te lossen! Een blije klant is het belangrijkste. 😁

Cynthia Helena 04-06-2024

Vaak vind ik op bol.com wat ik in lokale winkels en op andere websites niet vind. Het bestellen gaat makkelijk, de bezorging is snel, en mochten er problemen zijn, dan is de service goed.
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Wat een mooie complimenten. Bedankt Cynthia!

Helene 04-06-2024

6,0
De shop is goed. Kan alles vinden. De leveringen zijn op tijd. Het enige nadeel is dat niet alle producten in Belgie worden geleverd. Dat is jammer. Dan moet ik andere mensen lastig vallen. Nu kan dat nog maar in de toekomst mogelijk niet meer.Verder kwam ik tot de ontdekking dat mijn adresgegevens in mijn account waren gewijzigd in een Nederlands adres zonder mijn medeweten. Dit was een rare gewaarwording. Heb het inmiddels weer aangepast.
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Bedankt voor de complimenten en jouw feedback, Helena, Als je vragen hebt of advies wilt dan kan je altijd contact met ons opnemen via klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999.

denis 04-06-2024

10,0
heel veel keuze en goede prijzen. Al jaren koop ik via bol , steeds goede keuzes.

De keuze is reuze, Denis! 😊

Henny 04-06-2024

Ik vind Bol een goed bedrijf komt zijn belofte na. En ook wat betreft van eventueel terug sturen van spullen, word geld netjes terug gestort.

Wat fijn dat je zo tevreden bent, Henny! 😁

Els 04-06-2024

10,0
Je vindt er zowat alles aan goede prijzen en snelle levering. Maar het belangrijkste: als er dan toch iets fout loopt met de levering, dan vind je ook zeer snel en gemakkelijk hoe je moet reageren. Er wordt binnen de paar uur gereageerd en probleem wordt supersnel opgelost. Dus een super klantenservice en dat vind je niet zo snel bij grote bedrijven. Als ik kon, gaf ik 11/10
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Voor ieder wat wils kan je bij onze webwinkel terecht, Els! 😄

Rian Kuijpers 04-06-2024

Ik ben zeer tevreden over Bol.com. snelle leveringen en zelden dat er wat teruggestuurd moet worden. Daarbij heb ik sinds een aantal jaren een select deal. De bezorgkosten zijn gratis daardoor en je kunt ook gratis het pakket op een ander moment laten bezorgen.
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

We doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat je zo tevreden blijft, Rian! 🙂

John 04-06-2024

Ik val in herhaling maar goed nog één keer dan. Bol is een bedrijf dat afspraken consequent nakomt en indien een bestelling verlaat is hierover tijdig en duidelijk communiceert. Overal komen fouten voor dus ook bij Bol maar er helder en duidelijk over zijn en het oplossen dat laten veel bedrijven na, Bol niet. Voor mij een leverancier waar ik vertrouwen in heb dus bestel ik zoveel mogelijk bij Bol indien mogelijk.

Heel erg bedankt, John! 😁

Philippe 6013 04-06-2024

Beter dan Ama**on. Nog nooit problemen gehad. Wél zouden de leveringen steeds moeten mogelijk zijn in een afhaalpunt zoals bpost en Budbee. Het gebeurt soms dat er per sé wordt geleverd aan huis.

Bedankt voor de mooie woorden, Philippe! 😀

Aritha 04-06-2024

Vind Bol. Com een vertrouwde online winkel, artikelen komen altijd zoals beloofd, snel in huis en retour sturen, wat ik nauwelijks doe" is ook geen probleem. Enige punt van aandacht, ze zijn niet altijd de goedkoopste.
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Heel erg bedankt voor je vertrouwen en aankopen, Aritha!

Ina 04-06-2024

Fijne shop,
Goederen worden bijna altijd op tijd en goed geleverd.
Zijn vaak scherpe aanbiedingen.
Gewoon handig omdat ik zelf geen grote zware goederen hoef te slepen.
Boeken en dvd’s gaan vaak door de brievenbus.
Dankjewel bol.com voor de fijne samenwerking.

Bedankt, Ina! We waarderen het dat je klant bij ons bent! 😊

Maj 04-06-2024

Duidelijke site, ruime keuze, veel product informatie, makkelijk in gebruik, stapsgewijs bestellen en betalen. Levert zoals afgesproken met track en trace, product voldoet aan beschrijving,

Bedankt dat je bij ons winkelt, Maj! 😃

Jan 04-06-2024

10,0
Altijd correcte levering en bij problemen is er altijd een snelle oplossing aanwezig
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Je kan altijd op ons rekenen! :)

Super webwinkel, soms iets onnauwkeurig met leveringsdatum (maar dat is ok) 04-06-2024

Over het algemeen heel tevreden van bol. Meestal wordt er heel snel geleverd. Met dat er met tussenleveranciers gewerkt wordt kan je wel niet echt rekenen op de leverdatum, ik zou niet met bol werken om een verjaardagscadeau te kopen voor een feestje binnen een paar dagen bv, het kan wel eens een dag later zijn. Maar 90% van de tijd spot on. Prijzen zijn goed, hele goede winkel.
Bol 04-06-2024 Officiële reactie

Het doet ons goed om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Klaas 04-06-2024

Hoge gebruiksvriendelijkheid, groot assortiment, doorgaans concurrerende prijzen.
aflevering van producten goed geregeld. Leuk spaarsysteem. Veel soorten bonnen inwisselbaar.

Bedankt! 😀

Ylse Hendriks 04-06-2024

1,0
We hebben vorig jaar een mobiel gekocht nieuw nu deed het geluid het niet. Teruggestuurd na 3 maanden krijg je het antwoord er is vocht ingekomen. Niet door ons anders stuur ik hem wel naar de verzekering. Nu willen ze geen kant op en krijgen geen nieuwe

Beste Ylse,

Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Nkkkki 03-06-2024

1,0
Bij bol.com een nieuwe telefoon besteld. Zou bezorgd zijn bij postNL punt. Pakketje opgehaald, thuis opengemaakt stond ik vol verbazing.. in de doos zat een lege iPhone verpakking.
Contact opgenomen met bol. Bol verteld dat het pakketje na onderzoek juist is afgeleverd bij het thuisadres, dit klopt niet want hij lag op een PostNL punt. Ze kunnen verder niks voor mij betekenen.. weg geld en geen telefoon..

Beste Nkkkki,

Veelzijdig en Klantvriendelijk 01-06-2024

Bol.com is een veelzijdige shop waar ik heel veel artikelen kan vinden.
De product omschrijvingen zijn goed. Het bestellen en betalen gaat eenvoudig.
De bezorging is tot in de puntjes goed geregeld.
Bol 03-06-2024 Officiële reactie

Bedankt! 😁

Tom 31-05-2024

1,0
20 mei een order geplaatst voor een tegoedkaart van Xbox. Omdat Bol aangeeft direct te leveren de keuze gemaakt om als last minute cadeautje via hen te bestellen. Helaas, er is storing ik krijg niet mijn product uitgeleverd op het aangegeven moment (‘’direct’’).

Dag later, 21 mei, gechat met het verzoek de order te annuleren, nog steeds niet geleverd en inmiddels een ander cadeautje moeten regelen, kon niet worden geannuleerd. Want storing, niet gebruikelijk, er zal navraag worden gedaan etc. 22 mei, Bol neemt contact met mij op en zegt te rechercheren wat zij kunnen doen. Hier op geantwoord (22 mei) dat ik de order wil annuleren (zie ‘’reeds een ander cadeautje moeten regelen’’) en ook gebeld om dit ook telefonisch aan te geven. 23 mei gebeld, wederom aangeven dat leveren niet meer nodig is, echter kon ik niet verder worden geholpen. 24 mei, het wordt geleverd… Niet meer nodig, nogmaals aangegeven de order te willen annuleren (mail) omdat Bol in gebreke is gebleven met door hen gedane lever commitment. 26 mei, nog steeds geen gehoor (Bol doet de commitment binnen twee dagen te reageren, mislukt) om deze reden op 26 gesommeerd de order te annuleren omdat het een overbodig product is wat ver buiten de aangegeven termijn wordt geleverd. 29 mei, nog steeds geen gehoor dus gebeld met Bol, vriendelijke jongen aan de lijn gehad die mij informeert 1 of 2 dagen te wachten omdat de case in behandeling is. 31 mei zelf maar weer gebeld omdat ik nog niets heb gehoord. Ik krijg toevallig weer dezelfde jongen aan de lijn die mij helaas niet verder kan helpen binnen zijn bevoegdheden.
Lang verhaal kort, Bol doet commitments betreffende levering en klantenservice maar komt deze niet na, levert terwijl meerdere keren is gepoogd te annuleren en nu de consument met een product wat niet nodig is noch kan worden gebruikt. Na deze ervaring zal ik een ieder afraden digitale producten bij Bol te bestellen.

Een ontevreden klant
Bol 03-06-2024 Officiële reactie

Beste Tom,

Wayreth 31-05-2024

Altijd goede reviews bij producten wat een keuze maken toch gemakkelijker maakt en meer kans geeft op een product wat je ook wenst. En als er dan toch eens een product niet naar wens is of foutief is, wordt er ook nooit moeilijk gedaan over het retour sturen ervan. Maar op die tientallen jaren dat ik bol al gebruik heb ik nog maar 2x iets retour moeten sturen en dat was nooit door een fout van bol. Maar ze hebben wel altijd alles heel professioneel afgehandeld.
Bol 31-05-2024 Officiële reactie

Voor vragen of bij problemen kan je altijd rekenen op onze klantenservice! 😄

Riemer veldkamp 31-05-2024

3,0
Ik heb vaak bij bol bestelt maar deze keer moet ik wel heel erg lang wachten. Mijn pakje is er nog niet duur nu al en week. Voor dit moment cijifer 3
Bol 31-05-2024 Officiële reactie

Beste Riemer,